Zelené karí s krevetami

Pani Naam, vl. menom Parichart Bystriansky
majiteľka Naam Thai Food v Bratislave a lektorka Školy varenia pre gurmánov, 6. decembra 2021
Zelené karí s krevetami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
2
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

50 g
250 ml
250 g
5-6 ks
2-3 ks
10 g
1-2 ks
2 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na rozohriatu panvicu dáme polovicu kokosového mlieka a zelenú karí pastu. Varíme, kým nezhustne.

  2. 2

    Pridáme nakrájaný baklažán a varíme, kým trochu nezmäkne. Pridáme krevety, potom dolejeme zvyšok kokosového mlieka. Miešame 2–3 minúty, pridáme palmový cukor a rybaciu omáčku. Nakoniec pridáme kafírové listy, sladkú bazalku a na prúžky nakrájanú čili papričku. Podávame s uvarenou jazmínovou ryžou.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha