Zelené karí s krevetami
Pani Naam, vl. menom Parichart Bystriansky
majiteľka Naam Thai Food v Bratislave a lektorka Školy varenia pre gurmánov, 6. decembra 2021
majiteľka Naam Thai Food v Bratislave a lektorka Školy varenia pre gurmánov, 6. decembra 2021
Foto: Pravda - Ivan Majerský
2
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Na rozohriatu panvicu dáme polovicu kokosového mlieka a zelenú karí pastu. Varíme, kým nezhustne.
- 2
Pridáme nakrájaný baklažán a varíme, kým trochu nezmäkne. Pridáme krevety, potom dolejeme zvyšok kokosového mlieka. Miešame 2–3 minúty, pridáme palmový cukor a rybaciu omáčku. Nakoniec pridáme kafírové listy, sladkú bazalku a na prúžky nakrájanú čili papričku. Podávame s uvarenou jazmínovou ryžou.
Tiež karí:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu