Sushi s vyprážanými krevetami
šéfkuchár Aston business hotela*** v Bratislave, 4. januára 2018

Foto: Pravda - Robert Hüttner
príprava
Suroviny
80 g |
|
4 plátky |
|
20 ml |
|
20 ml |
|
1 KL |
|
12 ks |
|
|
|
|
|
|
|
podľa potreby |
|
1 ks |
|
podľa potreby |
|
na vyprážanie |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Krevety očistíme, ale necháme na nich posledný článok – chvost. Očistené ich namarinujeme v sójovej a rybacej omáčke so štipkou soli. Dáme odležať do chladničky aspoň na hodinu. Namarinované krevety obalíme v trojobale (múka, rozšľahané vajce, strúhanka). Obalené krevety smažíme v oleji zohriatom na 190 °C asi minútu.
- 2
Ryžu na sushi uvaríme podľa návodu na obale. Ochutíme ju nálevom z vody, octu a cukru.
- 3
Na podložku položíme riasu nori. Ryža musí mať pri práci izbovú teplotu. Asi do dvoch tretín riasy nori rozprestrieme ryžu vo vrstve asi pol centimetra. Na začiatok sushi rolky po celej dĺžke položíme vysmažené krevety. Pomocou podložky vytvarujeme sushi rolku. Krájame mierne mokrým a ostrým nožom.
Tiež sushi:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu