Mušle s chilli džemom a bazalkou fotorecept
Foto: 2010
Bolo mi ľúto vyhodiť thajskú bazalku, tak som zalovil v kuchárskej knihe Thai Street Food. Odtiaľ mám tento recept s krkolomným menom, Hoi Laai Zobraziť celý popisBolo mi ľúto vyhodiť thajskú bazalku, tak som zalovil v kuchárskej knihe Thai Street Food. Odtiaľ mám tento recept s krkolomným menom, Hoi Laai Pat Nahm prik Pao.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ako som pisal, tento recept, aj ked je od Australcana Davida Thomsona, je z jeho kucharskej knihy thajske ulicne jedla. David zije v Bangkoku a jeho thajska restauracia Nahn bolo v 2013 vyhodnotena ako tretia najlepsia restauracia v Azii.
- 2
Je to velmi jednoduchy recept, len problem je, ze pouziva cisto thajske suroviny. Vsetko som mal (citronovu travu a limetkove listy zo zahrady aj bazalku) az na ten thajsky chilli dzem, ale nahodou som ho dnes kupil vo vietnamskom obchode. Musle sa najcastejsie daju kupit ako zmrazene, treba pozriet na navod, ako ich rozmrazit.
- 3
Do woku som dal rozohriat dve lyzice oleja a pridal obuchanu citronovu travu (treba ju uvolnit, ked je cerstva), roztrhane limetkove listky a dve lyzice dzemu a pridal nadrobno nakrajane chilli (v knihe je napisane, ze recept nie je stiplavy), to znamena, ze je stiplavy pre Europanov, keby napisali stiplavy = to je nejeditelny. Vsetko stir fry tak minutu.
- 4
Pridame umyte musle (neviem, ako sa volaju po slovensky, po anglicky su clamps). Podlejeme vodou alebo vinom, ja som mal cinske vino na varenie.
- 5
Poprehadzujeme - premiesame a dame dusit tak na 4 minuty - pokial sa musle neotvoria. Otvorene musle pred varenim, aj tie, ktore sa neotvoria, zahodime.
- 6
A nakoniec podla knihy bola pridana stedra hrst bazalky.
- 7
Problem s tymto receptom je, ze treba nie 500 g, ale asi tak kybel musli. Po par minutach bolo po nich.
Tiež mušle:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dakujem, ale dnes je taky den ze vam zavidim chladne pocasie a sneh.
Je nedela a ani klima nevladze stiahnut teplotu pod 27, takze nic slovenske na co mam chut nebude, zase len salat (:
Nalepka je prelepena aby splnala domace poziadavky tu ziadaju viac informacii. Takze sorry, ale aspon som pozrel a zo zadu je docela dobry recept na kuracie prsia s chilli dzemom a kesu.
@Frezia dzem si mozes aj urobit podla rcp. co tu dal kedysi nebohy @angast , len ja do neho davam menej cukru a miesto octu citr. stavu
Dakujem velmi pekne za odfotenie. Nedaleko mame velky azijsky supermarkt, tak sa tam pojdem hned zajtra pozriet. Ked nekupim, pockam do marca a prinesiem si. @afataga , dakujem za odporucenie, ten robievam, este mam aj jeden pohar v spajzi, je s paprikou a paradajkami. Ten dzem na musliach je ovocny,(aspon ten bol, co som kedysi ja jedla).