Hovädzie mäso
Hovädzie mäso

Thajské stir-fry s bazalkou (Pad kra prao)

ryzasos - fotkaRyža SOS, 16. mája 2023. Komerčný recept.
Thajské stir-fry s bazalkou (Pad kra prao)
Foto: ryzasos

Pad kra prao je jedno z najpopulárnejších thajských jedál. Jeho názov znamená „pražené mäso s bazalkou“ a je to jednoduchý a chutný recept, Zobraziť celý popisPad kra prao je jedno z najpopulárnejších thajských jedál. Jeho názov znamená „pražené mäso s bazalkou“ a je to jednoduchý a chutný recept, ktorý si pripravíte do pol hodiny. V tomto prípade, vo fit verzii.
Zdroj: Fitrecepty

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g mleté
100 g
250 ml
1/2 ČL
1 ks
3 strúčiky
1,5 PL (alebo sezamový)
2 PL
2 PL
2 PL
3 PL
30 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, aby sme ju zbavili čo najviac škrobu, a potom ju v hrnci zalejeme 250 ml vody.

  2. 2

    Pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni domäkka (približne 15 minút). Po uvarení necháme ryžu odstáť pod pokrievkou 5-10 minút, aby sa zrnká mohli pekne oddeliť a absorbovať vodu.

  3. 3

    Vo woku alebo väčšom hrnci si na rozpálenom noleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.

  4. 4

    Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, mleté mäso a pražíme ho za stáleho miešania na silnom plameni približne 3 minúty, kým mäso nezbledne.

  5. 5

    Potom pridáme všetky zvyšné suroviny okrem bazalky a vajec, párkrát premiešame, plameň stíšime a za častého miešania restujeme ešte 5 minút.

  6. 6

    Potom pridáme bazalku v celku (nemusíme ju sekať), premiešame a mäso restujeme ešte približne 5 minút za občasného miešania.

  7. 7

    Medzitým si na panvici pripravíme vajíčka na štýl volského oka. Panvicu odporúčam predom zľahka postriekať olejom.

  8. 8

    Hotové mäso podávame s uvarenou ryžou a volským okom.

Diskusia k receptu