Thajské stir-fry s bazalkou (Pad kra prao)
Foto: ryzasos
Pad kra prao je jedno z najpopulárnejších thajských jedál. Jeho názov znamená „pražené mäso s bazalkou“ a je to jednoduchý a
chutný recept, Zobraziť celý popisPad kra prao je jedno z najpopulárnejších thajských jedál. Jeho názov znamená „pražené mäso s bazalkou“ a je to jednoduchý a
chutný recept, ktorý si pripravíte do pol hodiny. V tomto prípade, vo fit verzii.
Zdroj: Fitrecepty
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g mleté |
|
100 g |
|
250 ml |
|
1/2 ČL |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
1,5 PL (alebo sezamový) |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
3 PL |
|
30 g |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, aby sme ju zbavili čo najviac škrobu, a potom ju v hrnci zalejeme 250 ml vody.
- 2
Pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni domäkka (približne 15 minút). Po uvarení necháme ryžu odstáť pod pokrievkou 5-10 minút, aby sa zrnká mohli pekne oddeliť a absorbovať vodu.
- 3
Vo woku alebo väčšom hrnci si na rozpálenom noleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.
- 4
Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, mleté mäso a pražíme ho za stáleho miešania na silnom plameni približne 3 minúty, kým mäso nezbledne.
- 5
Potom pridáme všetky zvyšné suroviny okrem bazalky a vajec, párkrát premiešame, plameň stíšime a za častého miešania restujeme ešte 5 minút.
- 6
Potom pridáme bazalku v celku (nemusíme ju sekať), premiešame a mäso restujeme ešte približne 5 minút za občasného miešania.
- 7
Medzitým si na panvici pripravíme vajíčka na štýl volského oka. Panvicu odporúčam predom zľahka postriekať olejom.
- 8
Hotové mäso podávame s uvarenou ryžou a volským okom.
Tiež hovädzie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu