Jemne pikantné kuracie karí
Ako som už v minulosti spomínala, veľmi rada skúšam nové chute z rôznych častí sveta. Karí patrí medzi naše obľúbené recepty.
Inšpirovala som sa receptom z Varechy na karí krevety, od @jedlik (https://varecha.pravda.sk/recepty/choo-chee-goong-thajske-
kari-krevety/26167-recept.html), ktorý som jemne prispôsobila možnostiam obchodov v našom okolí - zamenila som krevety za
kuracie mäsko - a bolo to výborné.
Zdroj: z Varechy, od @jedlik + vlastné doplnenia
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200-250 g (alebo stehná bez kože a kosti) |
|
170 - 200 ml |
|
2 PL |
|
2 strúčiky |
|
2 cm kúsok |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1/2 limety |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Na rozohriatej panvici som na oleji orestovala pokrájany strúčik cesnaku, nastrúhaný čerstvý zázvor, pridala som karí pastu, po chvíli kokosové mlieko, rybaciu omáčku, hnedý cukor, limetkovú kôru, pokrájané kuracie mäso a nechala som bublať pokiaľ nebolo mäso mäkké.
- 2
Nakoniec som pridala kúsok chilli papričky a bazalkové listy. Ako príloha mi asi najviac sedí ryža, ja som mala uvarenú čiernu celozrnnú taliansku ryžu tak som použila tú, ale pokojne aj klasická biela a aj chrumkavá bagetka, čerstvý chlebík alebo indické placky by mohli byť super.
- 3
Toto je verzia s krevetami z minulosti - rovnako výborná. U nás sa dajú zohnať iba predvarené mrazené krevety, ale tieto sú super, stačí ich v omáčke prehriať iba 2-3 minúty.
Tiež kuracie karí:
Ďalšie recepty:
- 2
Davnejsie sme vyberali architektov, a sedel som v komisii . A co cert nechcel mlady absolvent prezentoval moj projekt ako jeho...
Takze prejdeme na Varechu tu spominas ze si pouzila ako zaklad recept od Jedlika z roku 2012
varecha.pravda.sk/recepty/choo-chee-goong-thajske-kari-kr...
Len tak mimochodom v roku 2010 som pridal recept ktory bol doslovne prepisany Jedlikom
varecha.pravda.sk/recepty/choo-chee-goong-krevety/9603-re...
Mne to vobec nevadi, akurat minuly tyzden som bol v thajskom obchode a doplnil som zasoby, takze cervenu kari pastu pouzijem na tento mnou skoro zabudnuty recept. Cheers
PS:
Je velky rozdiel ci kupis europsku napodobeninu kari pasty , lebo thajska kuchyna nepozna v kari slovo mierne.