Jemne pikantné kuracie karí
Foto: siuuu
Ako som už v minulosti spomínala, veľmi rada skúšam nové chute z rôznych častí sveta. Karí patrí medzi naše obľúbené recepty.
Inšpirovala som Zobraziť celý popisAko som už v minulosti spomínala, veľmi rada skúšam nové chute z rôznych častí sveta. Karí patrí medzi naše obľúbené recepty.
Inšpirovala som sa receptom z Varechy na karí krevety, od @jedlik (https://varecha.pravda.sk/recepty/choo-chee-goong-thajske-
kari-krevety/26167-recept.html), ktorý som jemne prispôsobila možnostiam obchodov v našom okolí - zamenila som krevety za
kuracie mäsko - a bolo to výborné.
Zdroj: z Varechy, od @jedlik + vlastné doplnenia
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200-250 g (alebo stehná bez kože a kosti) |
|
170 - 200 ml |
|
2 PL |
|
2 strúčiky |
|
2 cm kúsok |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1/2 limety |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Na rozohriatej panvici som na oleji orestovala pokrájany strúčik cesnaku, nastrúhaný čerstvý zázvor, pridala som karí pastu, po chvíli kokosové mlieko, rybaciu omáčku, hnedý cukor, limetkovú kôru, pokrájané kuracie mäso a nechala som bublať pokiaľ nebolo mäso mäkké.
- 2
Nakoniec som pridala kúsok chilli papričky a bazalkové listy. Ako príloha mi asi najviac sedí ryža, ja som mala uvarenú čiernu celozrnnú taliansku ryžu tak som použila tú, ale pokojne aj klasická biela a aj chrumkavá bagetka, čerstvý chlebík alebo indické placky by mohli byť super.
- 3
Toto je verzia s krevetami z minulosti - rovnako výborná. U nás sa dajú zohnať iba predvarené mrazené krevety, ale tieto sú super, stačí ich v omáčke prehriať iba 2-3 minúty.
Tiež kuracie karí:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za pekný komnetár - ja som na tú ryžu natrafila náhodou v talianskych potravinách, a keďže rada skúšam nové veci kúpila som ju a až potom som trocha pátrala a zistila som, že je určirým spôsobom výnimočná, má veľa benefitov pre organizmus - je výborným zdrojom vlákniny, antioxidantov, fytonutrientov, vitamínu E, B5, bielkovín, železa, fosforu, vápnika, zinku a iných dôležitých živín. Podporuje zdravie pečene, obličiek a žalúdka. Vďaka nízkemu obsahu cukru a glykemickému indexu je vhodnou diétnou voľbou pre ľudí, ktorí majú problémy so srdcom, tlakom a hladinou krvného cukru.
Je aj prirodzene bezlepková a neobsahuje GMO. A dokonca aj keď je celozrnná, je chutná. Nevýhodou je vyššia cena, ako to už u kvalitnejších produktov býva.
Děkuji za přiblížení černé italské rýže, dobré vědět, že existuje. Jeden se pořád učí! Jsi milá a laskavá, že se s námi dělíš o svojí tvořivost, šíroký záběr i ve výběru surovin a tvá fota jsou umělecké dílo, hra barev a harmonie! Klobouk dolů!
Davnejsie sme vyberali architektov, a sedel som v komisii . A co cert nechcel mlady absolvent prezentoval moj projekt ako jeho...
Takze prejdeme na Varechu tu spominas ze si pouzila ako zaklad recept od Jedlika z roku 2012
varecha.pravda.sk/recepty/choo-chee-goong-thajske-kari-kr...
Len tak mimochodom v roku 2010 som pridal recept ktory bol doslovne prepisany Jedlikom
varecha.pravda.sk/recepty/choo-chee-goong-krevety/9603-re...
Jak je vidět, tak tvůj recept žije ve více podobách, o tom autorka tohoto receptu nemusí mít potuchy. Jistě to nebyl úmysl.
Siuuu to fakt nemusela vedieť. Ani neviem, či to je ľahké to zistiť, to fakt neskúmam... Mohla odpísať hocijaký recept, ale u nej je vždy podstatné, že všetko zrealizuje, navarí, zdokumentujú postup...
Tak sa nehnevaj a buď pyšný, že sa Tvoje recepty páčia. Veď každý, čo aj tichý, sledovateľ vie, že Tvoje recepty sú VŽDY topové, že to naozaj VIEŠ. Pozdravujem Ťa!
Mne to vobec nevadi, akurat minuly tyzden som bol v thajskom obchode a doplnil som zasoby, takze cervenu kari pastu pouzijem na tento mnou skoro zabudnuty recept. Cheers
PS:
Je velky rozdiel ci kupis europsku napodobeninu kari pasty , lebo thajska kuchyna nepozna v kari slovo mierne.
To som rada (že ti to nevadí). My u nás thajský obchod nemáme, tak si musím vystačiť najmä s tým, čo mi poskytnú dostupné reťazce, keďže kvôli jednej surovine sa mi nechce objednávať z internetu, keďže ju zasa nepoužívam tak často, ale možno zhodou okolností mám pastu vyrobenú v Thajsku.
Milá Haji, ty vieš tak krásne napísať vždy tie komenty, každý jeden ma pohladí na duši. Ďakujem.
Som rada , že chutilo - ja zasa veľmi nemôžem smotanu, preto mi vyhovuje kokosové mlieko, ale každý podľa svojej chuti.