Kuracie karí
Kuracie karí

Jemne pikantné kuracie karí

siuuu - fotkasiuuu, 1. novembra 2019
Jemne pikantné kuracie karí
Foto: siuuu

Ako som už v minulosti spomínala, veľmi rada skúšam nové chute z rôznych častí sveta. Karí patrí medzi naše obľúbené recepty. Inšpirovala som sa receptom z Varechy na karí krevety, od @jedlik (https://varecha.pravda.sk/recepty/choo-chee-goong-thajske- kari-krevety/26167-recept.html), ktorý som jemne prispôsobila možnostiam obchodov v našom okolí - zamenila som krevety za kuracie mäsko - a bolo to výborné.
Zdroj: z Varechy, od @jedlik + vlastné doplnenia

2
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200-250 g (alebo stehná bez kože a kosti)
170 - 200 ml
2 PL
2 strúčiky
2 cm kúsok
1 PL
1 ČL
1 ČL
1/2 limety
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na rozohriatej panvici som na oleji orestovala pokrájany strúčik cesnaku, nastrúhaný čerstvý zázvor, pridala som karí pastu, po chvíli kokosové mlieko, rybaciu omáčku, hnedý cukor, limetkovú kôru, pokrájané kuracie mäso a nechala som bublať pokiaľ nebolo mäso mäkké.

  2. 2

    Nakoniec som pridala kúsok chilli papričky a bazalkové listy. Ako príloha mi asi najviac sedí ryža, ja som mala uvarenú čiernu celozrnnú taliansku ryžu tak som použila tú, ale pokojne aj klasická biela a aj chrumkavá bagetka, čerstvý chlebík alebo indické placky by mohli byť super.

  3. 3

    Toto je verzia s krevetami z minulosti - rovnako výborná. U nás sa dajú zohnať iba predvarené mrazené krevety, ale tieto sú super, stačí ich v omáčke prehriať iba 2-3 minúty.

    Jemne pikantné kuracie karí - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Dnes som sa dobre zasmial.
Davnejsie sme vyberali architektov, a sedel som v komisii . A co cert nechcel mlady absolvent prezentoval moj projekt ako jeho...
Takze prejdeme na Varechu tu spominas ze si pouzila ako zaklad recept od Jedlika z roku 2012
 varecha.pravda.sk/recepty/choo-chee-goong-thajske-kari-kr...

Len tak mimochodom v roku 2010 som pridal recept ktory bol doslovne prepisany Jedlikom
 varecha.pravda.sk/recepty/choo-chee-goong-krevety/9603-re...




@siuuu (3.11.2019 20:11)
Mne to vobec nevadi, akurat minuly tyzden som bol v thajskom obchode a doplnil som zasoby, takze cervenu kari pastu pouzijem na tento mnou skoro zabudnuty recept. Cheers
PS:
Je velky rozdiel ci kupis europsku napodobeninu kari pasty , lebo thajska kuchyna nepozna v kari slovo mierne.
Recept jako dělaný pro mě, velmi pěkné zpracování i suroviny, fota jako ze žurnálu! Moc děkuji za inspiraci. Černou celozrnnou italskou rýži vidím prvně, zase jsem o něco moudřejší, díky, milá @siuuu , jsi pilná jako včelička!