Kuracie karí
Kuracie karí

Jemne pikantné kuracie karí

siuuu - fotkasiuuu, 1. novembra 2019
Jemne pikantné kuracie karí
Foto: siuuu

Ako som už v minulosti spomínala, veľmi rada skúšam nové chute z rôznych častí sveta. Karí patrí medzi naše obľúbené recepty. Inšpirovala som Zobraziť celý popisAko som už v minulosti spomínala, veľmi rada skúšam nové chute z rôznych častí sveta. Karí patrí medzi naše obľúbené recepty. Inšpirovala som sa receptom z Varechy na karí krevety, od @jedlik (https://varecha.pravda.sk/recepty/choo-chee-goong-thajske- kari-krevety/26167-recept.html), ktorý som jemne prispôsobila možnostiam obchodov v našom okolí - zamenila som krevety za kuracie mäsko - a bolo to výborné.
Zdroj: z Varechy, od @jedlik + vlastné doplnenia

2
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200-250 g (alebo stehná bez kože a kosti)
170 - 200 ml
2 PL
2 strúčiky
2 cm kúsok
1 PL
1 ČL
1 ČL
1/2 limety
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Na rozohriatej panvici som na oleji orestovala pokrájany strúčik cesnaku, nastrúhaný čerstvý zázvor, pridala som karí pastu, po chvíli kokosové mlieko, rybaciu omáčku, hnedý cukor, limetkovú kôru, pokrájané kuracie mäso a nechala som bublať pokiaľ nebolo mäso mäkké.

  2. 2

    Nakoniec som pridala kúsok chilli papričky a bazalkové listy. Ako príloha mi asi najviac sedí ryža, ja som mala uvarenú čiernu celozrnnú taliansku ryžu tak som použila tú, ale pokojne aj klasická biela a aj chrumkavá bagetka, čerstvý chlebík alebo indické placky by mohli byť super.

  3. 3

    Toto je verzia s krevetami z minulosti - rovnako výborná. U nás sa dajú zohnať iba predvarené mrazené krevety, ale tieto sú super, stačí ich v omáčke prehriať iba 2-3 minúty.

    Jemne pikantné kuracie karí - obrázok 3

Diskusia k receptu

haji
Recept jako dělaný pro mě, velmi pěkné zpracování i suroviny, fota jako ze žurnálu! Moc děkuji za inspiraci. Černou celozrnnou italskou rýži vidím prvně, zase jsem o něco moudřejší, díky, milá @siuuu , jsi pilná jako včelička!
siuuu
@haji (1.11.2019 21:17)

Ďakujem za pekný komnetár - ja som na tú ryžu natrafila náhodou v talianskych potravinách, a keďže rada skúšam nové veci kúpila som ju a až potom som trocha pátrala a zistila som, že je určirým spôsobom výnimočná, má veľa benefitov pre organizmus - je výborným zdrojom vlákniny, antioxidantov, fytonutrientov, vitamínu E, B5, bielkovín, železa, fosforu, vápnika, zinku a iných dôležitých živín. Podporuje zdravie pečene, obličiek a žalúdka. Vďaka nízkemu obsahu cukru a glykemickému indexu je vhodnou diétnou voľbou pre ľudí, ktorí majú problémy so srdcom, tlakom a hladinou krvného cukru.
Je aj prirodzene bezlepková a neobsahuje GMO. A dokonca aj keď je celozrnná, je chutná. Nevýhodou je vyššia cena, ako to už u kvalitnejších produktov býva.
haji
@siuuu (1.11.2019 21:58)
Děkuji za přiblížení černé italské rýže, dobré vědět, že existuje. Jeden se pořád učí! Jsi milá a laskavá, že se s námi dělíš o svojí tvořivost, šíroký záběr i ve výběru surovin a tvá fota jsou umělecké dílo, hra barev a harmonie! Klobouk dolů!
2010
Dnes som sa dobre zasmial.
Davnejsie sme vyberali architektov, a sedel som v komisii . A co cert nechcel mlady absolvent prezentoval moj projekt ako jeho...
Takze prejdeme na Varechu tu spominas ze si pouzila ako zaklad recept od Jedlika z roku 2012
 varecha.pravda.sk/recepty/choo-chee-goong-thajske-kari-kr...

Len tak mimochodom v roku 2010 som pridal recept ktory bol doslovne prepisany Jedlikom
 varecha.pravda.sk/recepty/choo-chee-goong-krevety/9603-re...




evanaaa
Ako pekne tento recept putoval po Vareche :) Najprv ho sem pôvodne dal @kimlo , potom asi o dva roky ho presne od slova do slova opísala @jedlik , no a toto je síce trochu pozmenená verzia, ale asi je to tiež ono......pozrela som si to, je to tak.
1x siuuu
haji
@2010 (2.11.2019 15:01)
Jak je vidět, tak tvůj recept žije ve více podobách, o tom autorka tohoto receptu nemusí mít potuchy. Jistě to nebyl úmysl.
terinka55
@2010 (2.11.2019 15:01),
Siuuu to fakt nemusela vedieť. Ani neviem, či to je ľahké to zistiť, to fakt neskúmam... Mohla odpísať hocijaký recept, ale u nej je vždy podstatné, že všetko zrealizuje, navarí, zdokumentujú postup...
Tak sa nehnevaj a buď pyšný, že sa Tvoje recepty páčia. Veď každý, čo aj tichý, sledovateľ vie, že Tvoje recepty sú VŽDY topové, že to naozaj VIEŠ. Pozdravujem Ťa!


2x siuuu a haji
siuuu
@2010 - no vidíš ja som ani nemala potuchy že je to tvoj recept ... vždy sa snažím tu na stránke pozrieť, či tu už ten - ktorý recept nie je, a nie je to vždy ľahké v tom množstve receptov - pravdou je, že keď som asi pred rokom-či dvomi robila krevety, tak som si recept uložila do PC a nepoznačila som si od koho je, pamätala som si iba ten divný názov (choo-chee-goong) - pred pridaním tohoto receptu som sa ho snažila nájsť na internete pod týmto názvom aby som pridala autora pôvodného receptu, a ujo Google mi vyhodil recept od @jedlik , tak som bola v tom, že je to jeho recept .... a bol tvoj ... tak sa ti ospravedlňujem, že som nesprávne uviedla autora receptu, ktorý je výborný
2010
@siuuu (3.11.2019 20:11)
Mne to vobec nevadi, akurat minuly tyzden som bol v thajskom obchode a doplnil som zasoby, takze cervenu kari pastu pouzijem na tento mnou skoro zabudnuty recept. Cheers
PS:
Je velky rozdiel ci kupis europsku napodobeninu kari pasty , lebo thajska kuchyna nepozna v kari slovo mierne.
siuuu
@2010 (4.11.2019 13:16)

To som rada (že ti to nevadí). My u nás thajský obchod nemáme, tak si musím vystačiť najmä s tým, čo mi poskytnú dostupné reťazce, keďže kvôli jednej surovine sa mi nechce objednávať z internetu, keďže ju zasa nepoužívam tak často, ale možno zhodou okolností mám pastu vyrobenú v Thajsku.
siuuu
@haji (2.11.2019 13:02)

Milá Haji, ty vieš tak krásne napísať vždy tie komenty, každý jeden ma pohladí na duši. Ďakujem.
klukmen
Tak toto tiež musím skúsiť , dnes som robil jednoduché kuracie prsia v sojovej omáčke , príloha maslové zemiaky s petržlenom , včera som naložil do mar. a dnes super rýchle jedlo od @kvakac
1x siuuu
klukmen
Urobil som a výsledok je super.Dcéra miluje karí a toto jej velmi chutilo. Akurát nemáme radi kokos. mlieko dal som smotanu .
1x siuuu
siuuu
@klukmen (7.11.2019 13:45)

Som rada , že chutilo - ja zasa veľmi nemôžem smotanu, preto mi vyhovuje kokosové mlieko, ale každý podľa svojej chuti.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia