Ázijské rezance
Ázijské rezance

Ázijské opekané rezance (stir fry) fotorecept

norikus - bez fotkynorikus, 13. apríla 2024
Ázijské opekané rezance (stir fry) (fotorecept)
Foto: norikus

Recept som rozdelila na základné suroviny a doplnkové. Dokonca aj mäso môžeme vynechať a výsledné rezance budú aj tak chutiť skvelo a nič im Zobraziť celý popisRecept som rozdelila na základné suroviny a doplnkové. Dokonca aj mäso môžeme vynechať a výsledné rezance budú aj tak chutiť skvelo a nič im nebude chýbať :)

8
porcií
10 (+ namáčanie) minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
2 ks
2 ks
2 ks
5 listov
3 PL
2 PL
podľa potreby
2 ks
Doplnkové:
30 g
250 g
1 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Nachystáme si suroviny. Na obrázku mi chýbajú dve základné suroviny - mrkva a cibuľa.

    Ázijské opekané rezance (stir fry) (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kuracie prsia nakrájame na tenké plátky. Ak sú plátky príliš dlhé, môžme ich prekrojiť na polovicu

    Ázijské opekané rezance (stir fry) (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cibuľu nakrájame na veľké kusy a mrkvu najskôr na kolieska, tie si pridržíme a nakrájame ich na pásiky.

    Ázijské opekané rezance (stir fry) (fotorecept) - obrázok 3
  4. Ideal
  5. 4

    Vajíčka v miske rozhabarkujeme a pridáme 2 lyžice rybacej omáčky. Cibuľu dáme smažiť na veľký plameň a keď začne chytať farbu, pridáme k nej na kraj panvice či woku vajíčko.

    Ázijské opekané rezance (stir fry) (fotorecept) - obrázok 4
  6. 5

    Počkáme, kým je vajíčko takmer hotové a rozbijeme ho vareškou na malé kúsky. Pridáme kuracinu a prevraciame jednotlivé kúsky, aby sa opiekli zo všetkých strán. Opekáme krátko, možno 3 minúty.

    Ázijské opekané rezance (stir fry) (fotorecept) - obrázok 5
  7. 6

    Pridáme nakrájanú mrkvu, opekáme krátko, 2 minúty a skontrolujeme, či je mrkva jemne osmahnutá, ale stále chrumkavá. Skontrolujeme aj mäso - skúsim vareškou prekrojiť kúsok a ak to ide jednoducho, mäso je hotové.

    Ázijské opekané rezance (stir fry) (fotorecept) - obrázok 6
  8. 7

    Rezance sme si namočili cca na pol hodinku do teplej vody. Nie je potrebné ich variť.

    Ázijské opekané rezance (stir fry) (fotorecept) - obrázok 7
  9. 8

    Pridáme rezance do woku. Pridáme tmavú sójovú omáčku. Podľa potreby môžeme pridať ešte aj lyžicu rybacej omáčky. Premiešame a odstavíme.

    Ázijské opekané rezance (stir fry) (fotorecept) - obrázok 8
  10. 9

    Nakoniec pridáme nakrájanú pekinskú kapustu, prípadne papriku alebo inú zeleninku, ktorú chceme, aby chrumkala a premiešame.

    Ázijské opekané rezance (stir fry) (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

zahra
Toto mozem kedykolvek pre seba aj priatelov. Skvela rychlovka.
evusik
výborný, variabilný recept, pekne pripravený :-) tiež robievam, je to rýchlovka ktorá nikdy nesklame
zinnajdha
Dobré opekané rezance...rezance netreba opekať ? Len pridať
a premiešať ?
zinnajdha
Ešte niečo : ázijjské rezanc sú dvojaké: ryžové a vaječné z múky. Je jedno, ktoré použijem ?
bugout
@zinnajdha (21.4.2024 12:11)

Toto sú klasické pšeničné nie ryžové. Ryžové sa inak pripravujú. A pokiaľ ide o opekanie. Sú dva druhy chow mein (opekané a opekajú sa do chrumkava a výsledné jedlo je suchšie) a lo mein (tzv. miešané tie sa len premiešajú a sú šťavnaté)
bekla
Je aj iny variant....na tenucko nakrajane masko namocit do vajicka so skrobom a sojovkou, cca pol hodinka staci, netreba ani 2 vajicka, oprazit po castiach, vyberat do sitka, pripravit zeleninu, vlozit maso a rezance a dobru chut!!! Je to otazka par minut a je to hotovo!!!