Ázijské opekané rezance (stir fry) fotorecept
Foto: norikus
Recept som rozdelila na základné suroviny a doplnkové. Dokonca aj mäso môžeme vynechať a výsledné rezance budú aj tak chutiť skvelo a nič im Zobraziť celý popisRecept som rozdelila na základné suroviny a doplnkové. Dokonca aj mäso môžeme vynechať a výsledné rezance budú aj tak chutiť skvelo a nič im nebude chýbať :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nachystáme si suroviny. Na obrázku mi chýbajú dve základné suroviny - mrkva a cibuľa.
-
2
Kuracie prsia nakrájame na tenké plátky. Ak sú plátky príliš dlhé, môžme ich prekrojiť na polovicu
-
3
Cibuľu nakrájame na veľké kusy a mrkvu najskôr na kolieska, tie si pridržíme a nakrájame ich na pásiky.
-
4
Vajíčka v miske rozhabarkujeme a pridáme 2 lyžice rybacej omáčky. Cibuľu dáme smažiť na veľký plameň a keď začne chytať farbu, pridáme k nej na kraj panvice či woku vajíčko.
-
5
Počkáme, kým je vajíčko takmer hotové a rozbijeme ho vareškou na malé kúsky. Pridáme kuracinu a prevraciame jednotlivé kúsky, aby sa opiekli zo všetkých strán. Opekáme krátko, možno 3 minúty.
-
6
Pridáme nakrájanú mrkvu, opekáme krátko, 2 minúty a skontrolujeme, či je mrkva jemne osmahnutá, ale stále chrumkavá. Skontrolujeme aj mäso - skúsim vareškou prekrojiť kúsok a ak to ide jednoducho, mäso je hotové.
-
7
Rezance sme si namočili cca na pol hodinku do teplej vody. Nie je potrebné ich variť.
-
8
Pridáme rezance do woku. Pridáme tmavú sójovú omáčku. Podľa potreby môžeme pridať ešte aj lyžicu rybacej omáčky. Premiešame a odstavíme.
-
9
Nakoniec pridáme nakrájanú pekinskú kapustu, prípadne papriku alebo inú zeleninku, ktorú chceme, aby chrumkala a premiešame.
a premiešať ?
Toto sú klasické pšeničné nie ryžové. Ryžové sa inak pripravujú. A pokiaľ ide o opekanie. Sú dva druhy chow mein (opekané a opekajú sa do chrumkava a výsledné jedlo je suchšie) a lo mein (tzv. miešané tie sa len premiešajú a sú šťavnaté)