Ázijský rezancový šalát do krabičky
mesačník Varecha, 28. januára 2025
Foto: Kulinární studio MAFRA
Pripravte si do práce na obed tento chutný šalát. Nakrájaná, neochutená zelenina vydrží v chlade krehká a čerstvá. Dresing na ňu nalejte až Zobraziť celý popisPripravte si do práce na obed tento chutný šalát. Nakrájaná, neochutená zelenina vydrží v chlade krehká a čerstvá. Dresing na ňu nalejte až tesne pred konzumáciou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Dresing: | |
1 PL (palmový) |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 strúčik |
|
Šalát: | |
300 g |
|
|
|
1 PL |
|
200 g |
|
1 ks |
|
200 g |
|
160 g |
|
1 hrsť (mäta, bazalka) |
|
1 ks |
|
2 PL nesolené pražené |
|
Postup
-
1
Na dresing cukor rozmiešame v rybacej omáčke a limetkovej šťave. Keď sa cukor rozpustí, pridáme čili omáčku. Cesnak ošúpeme, nakrájame nadrobno a vmiešame do dresingu.
- 2
Steak vyberieme z chladničky a necháme zohriať na izbovú teplotu. Potom ho osolíme, potrieme olejom a opečieme z oboch strán asi 3 minúty na panvici, bude stredne prepečený. Vyberieme, necháme vychladnúť a potom steak nakrájame na tenké plátky.
- 3
Ryžové rezance vložíme do misy, zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a necháme 5 minút napučať. Potom ich scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
- 4
Mrkvu ošúpeme a nastrúhame na hrubšie pásiky, ľadový šalát a uhorku nakrájame. Čili papričku očistíme a nakrájame na kolieska. Arašidy nasekáme nahrubo.
- 5
Zeleninu, rezance a mäso vložíme do uzatvárateľnej misky alebo obedového boxu. Posypeme bylinkami, čili papričkami a arašidmi. Pribalíme pohárik s dresingom.
Tiež šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu