Rezancový šalát
Rezancový šalát

Ázijský rezancový šalát do krabičky

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 28. januára 2025
Ázijský rezancový šalát do krabičky
Foto: Kulinární studio MAFRA

Pripravte si do práce na obed tento chutný šalát. Nakrájaná, neochutená zelenina vydrží v chlade krehká a čerstvá. Dresing na ňu nalejte až Zobraziť celý popisPripravte si do práce na obed tento chutný šalát. Nakrájaná, neochutená zelenina vydrží v chlade krehká a čerstvá. Dresing na ňu nalejte až tesne pred konzumáciou.

2
porcie
20 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Suroviny

Dresing:
1 PL (palmový)
1 PL
2 PL
1 PL
1 strúčik
Šalát:
300 g
1 PL
200 g
1 ks
200 g
160 g
1 hrsť (mäta, bazalka)
1 ks
2 PL nesolené pražené




Postup

  1. 1

    Na dresing cukor rozmiešame v rybacej omáčke a limetkovej šťave. Keď sa cukor rozpustí, pridáme čili omáčku. Cesnak ošúpeme, nakrájame nadrobno a vmiešame do dresingu.

  2. 2

    Steak vyberieme z chladničky a necháme zohriať na izbovú teplotu. Potom ho osolíme, potrieme olejom a opečieme z oboch strán asi 3 minúty na panvici, bude stredne prepečený. Vyberieme, necháme vychladnúť a potom steak nakrájame na tenké plátky.

  3. 3

    Ryžové rezance vložíme do misy, zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a necháme 5 minút napučať. Potom ich scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.

  4. 4

    Mrkvu ošúpeme a nastrúhame na hrubšie pásiky, ľadový šalát a uhorku nakrájame. Čili papričku očistíme a nakrájame na kolieska. Arašidy nasekáme nahrubo.

  5. 5

    Zeleninu, rezance a mäso vložíme do uzatvárateľnej misky alebo obedového boxu. Posypeme bylinkami, čili papričkami a arašidmi. Pribalíme pohárik s dresingom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia