Nakladaná mrkva
Nakladaná mrkva

Vietnamská nakládaná mrkev

mijaita - fotkamijaita, 12. septembra 2021
Vietnamská nakládaná mrkev
Foto: mijaita

Výborná příloha k masům, ale i jen k bramboram, čočce...

Suroviny

3 ks
220 ml
150 ml
2 strúčiky
100 ml
75 ml




Postup

  1. 1

    Mrkev (množství podle foto cca) škrabkou na julienne nakrájejte na nudličky. Cca 3 mrkve dělávám.

  2. 2

    Do hrnce dejte vařit vodu, jak začne bublat, přidejte rýžový ocet (ne jiný), rybí omáčku, cukr, česnek a papričku. Jak se cukr rozpustí, vložte i mrkev, chvíli v této směsi míchejte, dokud se tekutina zas nezačne vařit. Je to chvilka.

  3. 3

    Dáme do sklenice a je hotovo. A je to suprácký. V lednici do spotřebování, nekazí se.

Diskusia k receptu

haji
Moc děkuji za receptík. Jsem mrkvožrout a každý recept na mrkvu, s mrkvou vítám. Jsi milá, že jsi vložila!
bugout
Nie je to taká urýchlená verzia vietnamského "Do Chua" bez redkovky? Do Chua je totiž kvasené a nie len kyslý nálev. Dávnejšie som to robil, ale tiež takúto verziu bez kvasenia, ale dal som aj daikon. A bolo to vážne výborné. Čiže toto bude tiež super, naložím si. Mrkvu tiež zbožňujem.
mijaita
@bugout (23.10.2021 16:56)

Urcite je to do chua, mám stále v lednici a ted jsem se dala na cernou mrkev. Krasne obarvi a je zdobna, kdyz ji treba posypes jen zelny salat, nebo vajicka a pod. S redkvi jsem nezkousela, ted mam v planu zkusit brukev do te mrkev. A tu redkev take jiste nekdy zkusim.


2x bugout a haji
bugout
Zajtra bude asi mrkvový deň, naložím do chua, urobím si aj mrkvu na sladko s jablkom, polievku mrkvovu s ryžou a zemiakom.... A uvidím čo bude hlavný chod, podľa stavu trávenia.
1x haji
mijaita
@bugout (23.10.2021 17:56) chute se trochu liší, uprednostním mrkev jen dusenou na másle :-)A taky ji mam v planu.

1x haji
haji
@mijaita (23.10.2021 17:43)
Zajímavá černá mrkev, i naložená vypadá opravdu velmi efektně. Opět jsi mi nadělala chutě. Přiznám se, že pravidelně zapomenu koupit rybí omáčku i tu papričku. Musím se na to cíleně zaměřit, abych mohla naložit. Už je to ostuda.
zolik
Vsetko doma, len struhadlo na Julienne si musim zaobstarat. Chutovo dobre, stiplave. Myslim, ze ked trochu postoji bude ta mrkva este lepsia. Dakujem za recept a pozdravujem
@haji sa mozno tiez pomaly rozkyve 😊


1x haji
mijaita
@zolik (23.10.2021 22:14 Nezda se mi ani pomesici o mnoho lepsi. Je skvela uz druhy den. Ja uz ji ani nesvaruju. Necham zmeknout trochu v soli. Skrabku to rozhodne chce!!

j
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia