Recepty, kde je ol
Domáca tlačenka
Mäso a kože umyjeme a vložíme do hrnca variť (nesolíme). Uvaríme do mäkka, vyberieme a...
Slaninová knedľa s údeným mäsom
Dve a pol žemle rozkrájame na kocky a polejeme 10 PL studeného mlieka. Na kocky nakrájanú...
Pestrý ovocný koláč
Zarobíme kvások a vypracujeme vláčne cesto. Po nakysnutí ho vyvaľkáme na veľkosť hlbokého plechu. Plech...
Vyprážané pirohy z tvarohového cesta
Do misy preosejeme múku, pridáme štipku soli, cukor, premiešame, pridáme tvaroh, mlieko,...
Cukrované placky
Vajcia rozšľaháme so soľou, cukrom, maslom alebo rastlinným tukom. Pridáme preosiatu múku a vypracujeme
tuhšie...
Bažant na český spôsob
Očistený, rozmrazený bažant sa opáli nad ohňom, umyje a osuší. Prsia a stehná sa...
Omeletové fašiangové jabĺčka
Z mlieka, múky, soli, vajca, cukru, rumu a citrónovej kôry vyšľaháme omeletové...
Zaručene mäkká a sypká ryža
Na prípravu ryže existuje veľa receptov. I ja som niektoré vyskúšala, ale vždy som sa...
Smotanové praclíky
Múku premiešame s droždím, soľou, rascou, pridáme rastlinný tuk a olej. Vmiešame mlieko,...
Dusená červená kapusta s jablkami
Takúto kapustu som jedla k husacine v krčme na Záhorí. Odvtedy mi každá pripadala planá, ...
Zemiakové dolky s lekvárom
Z droždia, trochy mlieka a časti múky urobíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. Nastrúhané zemiaky...
Sójové rezance na čínsky spôsob
Varievam si trošku aj dietnejšie jedlá a tento recept mám veľmi rada.
Miesené cesto na jablčník
Toto cesto mám veľmi rada lebo má viacero využití používam ho na jablčník ale aj na pagáče,...
Zemiakové šišky
Na dosku nastrúhame vychladnuté uvarené zemiaky, posypeme ich soľou, krupicou, múkou a spracujeme
s vajcami...
Klasické fánky
Maslo s cukrom a vodou vymiešame do peny. Po jednom pridávame vajcia a stále miešame...
Vyprážané myšky
Z jednotlivých prísad vypracujeme cesto. Vypracované cesto necháme vykysnúť, potom ho znova premiesime
a opäť necháme...
Bačovský rezeň s údeným a parenicou
Plátky stehna dobre naklepeme, osolíme, posypeme rascou a potrieme prelisovaným cesnakom. Na každý plát
dáme...
Fašiangová huspenina
Hovädzie mäso dusíme, kým nezmäkne a potom ho nakrájame na kocky. Výpek zalejeme vývarom a...
Bravčová krkovička na kalerábe
Krkovičku nakrájame na pláty, naklepeme, osolíme, okoreníme a osmažíme na oleji. Potom ich...
Baranie kolienko cesnakom a rozmarínom
Kolienko najprv marinujeme, pričom marinádu vytvoríme z rozdrveného cesnaku, soli, oleja a rozmarínu...
Fašiangová slovácka klobása
Nakrájané žemle zvlhčíme smotanou a pomelieme spolu s mäsom aspoň dvakrát, aby hmota bola veľmi jemná....
Putimské pečené zo stehna s jablkami
Bravčové stehno potrieme olejom, pridáme citrónovú šťavu, šalviu alebo bobkový list a nakrájané jablká...
Kimči - kórejská kapusta
Pikantné a veľmi zdravé. Ako všetka nakvasená zelenina. Takto - bez korenín sa dá...
Pečená prepelička s bylinkami
Recept podľa J. Olivera. K tomuto jedlu sme pili ružové víno. Bolo to výborné......
Kapustník
Prvýkrát som kapustník jedla až, keď som sa vydala. U nás toto jedlo sme nepoznali,...

Domáca tlačenka
Mäso a kože umyjeme a vložíme do hrnca variť (nesolíme). Uvaríme do mäkka, vyberieme a...

Slaninová knedľa s údeným mäsom
Dve a pol žemle rozkrájame na kocky a polejeme 10 PL studeného mlieka. Na kocky nakrájanú...

Pestrý ovocný koláč
Zarobíme kvások a vypracujeme vláčne cesto. Po nakysnutí ho vyvaľkáme na veľkosť hlbokého plechu. Plech...

Vyprážané pirohy z tvarohového cesta
Do misy preosejeme múku, pridáme štipku soli, cukor, premiešame, pridáme tvaroh, mlieko,...

Cukrované placky
Vajcia rozšľaháme so soľou, cukrom, maslom alebo rastlinným tukom. Pridáme preosiatu múku a vypracujeme tuhšie...

Bažant na český spôsob
Očistený, rozmrazený bažant sa opáli nad ohňom, umyje a osuší. Prsia a stehná sa...

Omeletové fašiangové jabĺčka
Z mlieka, múky, soli, vajca, cukru, rumu a citrónovej kôry vyšľaháme omeletové...

Zaručene mäkká a sypká ryža
Na prípravu ryže existuje veľa receptov. I ja som niektoré vyskúšala, ale vždy som sa...

Smotanové praclíky
Múku premiešame s droždím, soľou, rascou, pridáme rastlinný tuk a olej. Vmiešame mlieko,...

Dusená červená kapusta s jablkami
Takúto kapustu som jedla k husacine v krčme na Záhorí. Odvtedy mi každá pripadala planá, ...

Zemiakové dolky s lekvárom
Z droždia, trochy mlieka a časti múky urobíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. Nastrúhané zemiaky...

Sójové rezance na čínsky spôsob
Varievam si trošku aj dietnejšie jedlá a tento recept mám veľmi rada.

Miesené cesto na jablčník
Toto cesto mám veľmi rada lebo má viacero využití používam ho na jablčník ale aj na pagáče,...

Zemiakové šišky
Na dosku nastrúhame vychladnuté uvarené zemiaky, posypeme ich soľou, krupicou, múkou a spracujeme s vajcami...

Klasické fánky
Maslo s cukrom a vodou vymiešame do peny. Po jednom pridávame vajcia a stále miešame...

Vyprážané myšky
Z jednotlivých prísad vypracujeme cesto. Vypracované cesto necháme vykysnúť, potom ho znova premiesime a opäť necháme...

Bačovský rezeň s údeným a parenicou
Plátky stehna dobre naklepeme, osolíme, posypeme rascou a potrieme prelisovaným cesnakom. Na každý plát dáme...

Fašiangová huspenina
Hovädzie mäso dusíme, kým nezmäkne a potom ho nakrájame na kocky. Výpek zalejeme vývarom a...

Bravčová krkovička na kalerábe
Krkovičku nakrájame na pláty, naklepeme, osolíme, okoreníme a osmažíme na oleji. Potom ich...

Baranie kolienko cesnakom a rozmarínom
Kolienko najprv marinujeme, pričom marinádu vytvoríme z rozdrveného cesnaku, soli, oleja a rozmarínu...

Fašiangová slovácka klobása
Nakrájané žemle zvlhčíme smotanou a pomelieme spolu s mäsom aspoň dvakrát, aby hmota bola veľmi jemná....

Putimské pečené zo stehna s jablkami
Bravčové stehno potrieme olejom, pridáme citrónovú šťavu, šalviu alebo bobkový list a nakrájané jablká...

Kimči - kórejská kapusta
Pikantné a veľmi zdravé. Ako všetka nakvasená zelenina. Takto - bez korenín sa dá...

Pečená prepelička s bylinkami
Recept podľa J. Olivera. K tomuto jedlu sme pili ružové víno. Bolo to výborné......

Kapustník
Prvýkrát som kapustník jedla až, keď som sa vydala. U nás toto jedlo sme nepoznali,...