Zemiakové šišky

redakcia - fotkaredakcia, 11. januára 2010
35 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
10 g
2 ks
2 PL
100 g
150-200 g
Na obalenie:
120 g
150 g




Postup

  1. 1

    Na dosku nastrúhame vychladnuté uvarené zemiaky, posypeme ich soľou, krupicou, múkou a spracujeme s vajcami a octom na pevné cesto. Vyvaľkáme dlhšie valčeky, z nich odkrajujeme kúsky 2 x 4 cm, ktoré ešte zaguľatíme na šišky.

  2. 2

    Varíme ich 4 minúty v slanej vode, scedíme a hneď dávame do pekáča, v ktorom sme osmažili strúhanku. Natriasaním pekáča šišky obalíme.

  3. 3

    Pred podaním ich ešte zapečieme v rúre.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia