Bažant na český spôsob

jurajd - fotkajurajd, 12. januára 2010
4
porcie

Suroviny

1,6  kg
60 g
1  lyžička
1 ks
60 g
4 zrnká
4 zrnká
1  lyžička
1 ks
1 lyžička




Postup

  1. 1

    Očistený, rozmrazený bažant sa opáli nad ohňom, umyje a osuší. Prsia a stehná sa prešpikujú polovičnou dávkou slaniny nakrájanej na prúžky a mierne sa osolia. Na drobné kocky nakrájaný zvyšok slaniny spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou sa opraží na masti.

  2. 2

    Do základu sa vloží očistená, na rovnomerné plátky nakrájaná husacia pečeň, opečie sa z obidvoch strán a vloží do čistej nádoby. Do základu sa pridá korenie a vloží sa pripravený bažant, zastrekne vodou a vloží do rúry piecť. Počas pečenia sa bažant polieva vlastnou šťavou, ktorá sa dolieva podľa potreby vodou. Dozlata a domäkka upečený bažant sa vyberie a vloží do čistej nádoby. Šťava sa vydusí na tuk, zapráši múkou, krátko opraží a zaleje vodou, zamieša a povarí. Do šťavy sa vložia šampiňóny nakrájané na plátky a podusené na masle, opečená husacia pečeň, krátko sa povarí a dochutí soľou.

  3. 3

    Na porciu sa podáva štvrtka bažanta, ozdobí sa plátkom opečenej pečene a podleje šťavou so šampiňónmi. Vhodné prílohy: rozlične upravené zemiaky, brusnice alebo kompót.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia