Orechová roláda
Orechová roláda

Orechová roláda s mandľovým krémom

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, včera 18:28

Rýchla a chutná orechová roláda s mandľovým krémom.

20
porcií
30 minút
príprava
7 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
100 g
1 PL
1 PL mleté
2 PL
Na posypanie plátu:
Na potretie plátu:
Krém:
300 ml
1 bal.
3 PL
250 g
3 PL
Na posypanie rolády:
 mleté




Postup

  1. 1

    Cesto: Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Vareškou jemne vmiešame múku s mletými orechmi a kakaom. Cesto natrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C cca 7 minút, nie viac, aby sa plát nevysušil, zle by sa stáčal do rolády.

  2. 2

    Po upečení opatrne stiahneme papier, plát jemne posypeme práškovým cukrom. Otočíme na stranu ako sa piekol, prestrieme naň utierku, stočíme do rolády a necháme vychladnúť. Kým piškótový plát chladne, pripravíme plnku.

  3. 3

    Krém: Časť mlieka odoberieme a rozmiešame v ňom mandľový pudingový prášok. Zvyšné mlieko s cukrom dáme variť. Prilejeme v mlieku rozmiešaný pudingový prášok. Uvaríme hustý puding. Necháme vychladiť za občasného miešania. Nakoniec do pudingu zašľaháme po častiach maslo a Amaretto (mandľový likér). Vyšľaháme hladký krém.

  4. 4

    Vychladnutý plát rozprestrieme, natrieme džemom a na džem natrieme mandľový krém. Malé množstvo plnky odložíme na potretie vrchu rolády. Roládu zvinieme a potrieme vrch a posypeme orechmi. Schladíme.

Diskusia k receptu

mamec
Marhulový by bol podla mňa lepší, ale aj tak to musela byť dobrota:)