Oškvarkové rožky

stefani - bez fotkystefani, 10. januára 2010

Tento recept mám od jednej mojej známej a občas ho robievam.

40 minút
príprava

Suroviny

500 g
1 ks
2 ks
2 dcl
1/2kocky
1 ks




Postup

  1. 1

    Vo vlažnom mlieku rozpustíme kvasnice.V miske zmiešame múku,zmäknutý palmarín,žltky sol a rozpustené droždie s mliekom.Vypracujeme hladké cesto,necháme asi hodinu na teplom mieste kysnúť.Potom cesto rozdelíme na 2 časti.Každú časť rozgúlame do tvaru kruhu.Cesto potrieme nátierkovou masťou s oškvarkámi a pečeňovou paštékou.Rozkrájame na 16 rovnakých častí a stáčame od širšej strany do úzkej dáme na plech,potrieme vajcom a posypeme sézamom a ešte neháme chvílu kysnúť,potom upečieme.

Diskusia k receptu

58vlasta
Rožky sú určite podobne chutné ako oškvarkové pagáčiky, ale ako dlho by sme ich museli piecť z 5 kg múky?
redakcia
Aj podľa nás bola v recepte chyba, 500 dkg sme preto zmenili na 500 g. S týmto množstvom by mala príprava trvať spomínaných 40 minút :-)
stefani
ďakujem za opravu bola to moja chyba ,má tam byť správne 500 gr.Ospravedlňujem sa.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia