Postup
-
1
Hovädzie mäso dusíme, kým nezmäkne a potom ho nakrájame na kocky. Výpek zalejeme vývarom a vínom a necháme vychladnúť. Hrášok zalejeme vriacou vodou, blanšírujeme a scedíme. Mrkvu očistíme, nakrájame na rezance a tiež blanšírujeme. Želatínu dáme do studenej vody a opláchnutú vložíme do vínneho vývaru.
- 2
Ochutíme soľou a korením a spolu so zeleninou i mäsom vlejeme do formičiek. Tie vložíme na 6 hodín do chladničky. Pred podávaním formičky ponoríme do horúcej vody, aby sa huspenina dala dobre vyklopiť.
- 3
Huspeninu podávame s nasekaným mäsom a cibuľou, ochutenú octom a petržlenom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu