Fašiangová huspenina

redakcia - fotkaredakcia, 11. januára 2010

Suroviny

250 g
250 ml
250 ml
100 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso dusíme, kým nezmäkne a potom ho nakrájame na kocky. Výpek zalejeme vývarom a vínom a necháme vychladnúť. Hrášok zalejeme vriacou vodou, blanšírujeme a scedíme. Mrkvu očistíme, nakrájame na rezance a tiež blanšírujeme. Želatínu dáme do studenej vody a opláchnutú vložíme do vínneho vývaru.

  2. 2

    Ochutíme soľou a korením a spolu so zeleninou i mäsom vlejeme do formičiek. Tie vložíme na 6 hodín do chladničky. Pred podávaním formičky ponoríme do horúcej vody, aby sa huspenina dala dobre vyklopiť.

  3. 3

    Huspeninu podávame s nasekaným mäsom a cibuľou, ochutenú octom a petržlenom.

Diskusia k receptu

Vymazať
js9mxd
Zaujímavé, takýto recept na huspeninu som ešte nepočul. Robím starú klasiku. Ale možno vyskúšam. Zmena je život.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia