Čerešňová štrúdľa
Katka Brychtová
herečka a moderátorka, dnes 13:00
herečka a moderátorka, dnes 13:00

Foto: Archív Katky Brychtovej
Túto štrúdľu Katka Brychtová ochutnala počas nakrúcania Naj dedinka Slovenska.
25 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Múku, zmäknuté maslo a kyslú smotanu rukami zmiesime a cesto rozdelíme na štyri bochníky. Každý postupne natenučko vyvaľkáme a pofŕkame roztopeným maslom.
- 2
Na panvici na masle osmažíme strúhanku, pridáme škoricu a práškový cukor. Strúhankovú zmes rovnomerne rozotrieme na každé cesto a navrch poukladáme vykôstkované čerešne.
- 3
Cestá zavinieme a štrúdle dobre potrieme roztopeným maslom. Pečieme na veľkom plechu vystlanom papierom na pečenie asi 30 minút v rúre predhriatej na 200 °C.
Tiež štrúdľa:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu