Čerešňová štrúdľa
Čerešňová štrúdľa

Čerešňová štrúdľa

Katka Brychtová
herečka a moderátorka, dnes 13:00
Čerešňová štrúdľa
Foto: Archív Katky Brychtovej

Túto štrúdľu Katka Brychtová ochutnala počas nakrúcania Naj dedinka Slovenska.

25 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
350-400 g
50 g
250 ml
Okrem toho:
8 PL
 štipka
50 g
2 poháre (odkôstkované)




Postup

  1. 1

    Múku, zmäknuté maslo a kyslú smotanu rukami zmiesime a cesto rozdelíme na štyri bochníky. Každý postupne natenučko vyvaľkáme a pofŕkame roztopeným maslom.

  2. 2

    Na panvici na masle osmažíme strúhanku, pridáme škoricu a práškový cukor. Strúhankovú zmes rovnomerne rozotrieme na každé cesto a navrch poukladáme vykôstkované čerešne.

  3. 3

    Cestá zavinieme a štrúdle dobre potrieme roztopeným maslom. Pečieme na veľkom plechu vystlanom papierom na pečenie asi 30 minút v rúre predhriatej na 200 °C.

Diskusia k receptu