Kakaová roláda s čokoládovým krémom
foodblog Medové motúzy, včera 12:00

Foto: Jana Štrbková
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Korpus: | |
6 ks |
|
5 PL |
|
1 bal. |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
1 PL |
|
Plnka: | |
250 g (40 %) |
|
250 g |
|
1 bal. |
|
100 g |
|
Zdobenie: | |
300 g |
|
|
Postup
-
1
Vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky s kryštálovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme do hustej, nadýchanej peny, trvá to aj 10 minút. Bielky vyšľaháme s 5 lyžicami studenej vody na tuhý sneh.
- 2
Do misky preosejeme múku spolu s kakaom. Do žĺtkovej hmoty striedavo po lyžiciach pridávame múčnu zmes a sneh z bielkov. Nakoniec premiešame stierkou, aby sme zapracovali aj hmotu z bokov aj dna misky.
- 3
Cesto vylejeme na plech s rozmermi 20x35 cm vystlaný papierom na pečenie a dôkladne zarovnáme špachtľou. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 10 minút. Upečenú roládu preklopíme na čistú utierku, stiahneme z nej papier na pečenie a zrolujeme spolu s utierkou. Necháme vychladnúť.
- 4
Na plnku čokoládu nahrubo nasekáme a roztopíme v miske nad vodným kúpeľom, preložíme do studenej misky a necháme vychladnúť. Studenú smotanu, mascarpone, vanilkový cukor vymiešame na nižších otáčkach do polotuha. Po častiach primiešavame vychladenú čokoládu. Vytvoríme hustú plnku.
- 5
Vychladnutú roládu rozbalíme, do vnútra natrieme dve tretiny čokoládovej plnky, rovnomerne rozotrieme a roládu opäť zvinieme.
- 6
Zvyšnú plnku naplníme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Hotovú roládu dozdobíme čokoládovou plnkou, bobuľovým ovocím a posypeme kakaom.
Tiež Čokoládová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu