Jemný krupicový jablčník bez tuku
20-25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
3 ks (veľkosť L) |
|
150-170 g |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
200 g |
|
1/2 bal. |
|
1 bal. |
|
300-350 g ošúpané nastrúhané |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
V miske vyšľahám vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom a štipkou soli do penistej masy. Pridám detskú krupicu zmiešanú s práškom do pečiva, škoricový cukor a dôkladne premiešam. Nakoniec jemne po častiach vmiešam nastrúhané jablká aj so šťavou.
- 2
Hotové cesto vylejem na vyšší plech 20x30 cm (ak chcete mať vyšší koláč, použite o niečo menší plech). Vnútro plechu som vystlala papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre na 180 stupňov pečiem 20-25 minút. Skontrolujem špajľou.
- 3
Po vychladnutí koláč posypem práškovým cukrom.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu