Jablkový koláč
Jablkový koláč

Jemný krupicový jablčník bez tuku

helena10 - bez fotkyhelena10, včera 16:37
Jemný krupicový jablčník bez tuku
Foto: helena10
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks (veľkosť L)
150-170 g
1 bal.
štipka
200 g
1/2 bal.
1 bal.
300-350 g ošúpané nastrúhané
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    V miske vyšľahám vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom a štipkou soli do penistej masy. Pridám detskú krupicu zmiešanú s práškom do pečiva, škoricový cukor a dôkladne premiešam. Nakoniec jemne po častiach vmiešam nastrúhané jablká aj so šťavou.

  2. 2

    Hotové cesto vylejem na vyšší plech 20x30 cm (ak chcete mať vyšší koláč, použite o niečo menší plech). Vnútro plechu som vystlala papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre na 180 stupňov pečiem 20-25 minút. Skontrolujem špajľou.

  3. 3

    Po vychladnutí koláč posypem práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, jednoduchý a jistě chutný, vláčný.