Jemný krupicový jablčník bez tuku
20-25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 3 ks (veľkosť L) |  | 
| 150-170 g |  | 
| 1 bal. |  | 
| štipka |  | 
| 200 g |  | 
| 1/2 bal. |  | 
| 1 bal. |  | 
| 300-350 g ošúpané nastrúhané |  | 
| Na posypanie: | |
|  | |
Postup
- 
                                                    1
                                                    V miske vyšľahám vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom a štipkou soli do penistej masy. Pridám detskú krupicu zmiešanú s práškom do pečiva, škoricový cukor a dôkladne premiešam. Nakoniec jemne po častiach vmiešam nastrúhané jablká aj so šťavou. 
- 2
Hotové cesto vylejem na vyšší plech 20x30 cm (ak chcete mať vyšší koláč, použite o niečo menší plech). Vnútro plechu som vystlala papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre na 180 stupňov pečiem 20-25 minút. Skontrolujem špajľou. 
- 3
Po vychladnutí koláč posypem práškovým cukrom. Tiež jablkový koláč:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2







 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu