Pečené vylepšené zemiakové fašírky
Množstvo potravín dávam od oka, nemeriam, nevážim. Spotrebovala som, čo bolo treba z chladničky. Zemiakové placky nám chutia teplé ale aj studené.
na 175 °C
Postup
-
1
V miske vymiešam popučené varené zemiaky, zemiakovú kašu, vajcia, narezanú vňať petržlenu i jarnej cibuľky. Osolím, okorením. Zahusťujem jemne drvenými vločkami, domácou strúhankou a pridám nastrúhanú diétnu salámu, tvrdý syr a jemne premiešam. Masu nechám chvíľu stáť.
- 2
Zo zmesi naberám rovnaké množstvo porcovačkou na ryžu, tvarujem guľky, ktoré potom prstami roztlačím na fašírky. Veľmi jemne ich obalím v strúhanke. Nepoužijem strúhanky veľa, aby povrch nebol tvrdý.
- 3
Fašírky ukladám na papier na pečenie, ktorým som vystlala vnútro plechu. Pokvapkám ich olejom (alebo potriem mašlovačkou) a vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 15-20 minút. Potom fašírky obrátim a opäť pokvapkám povrch fašírok olejom. Pečiem znova 15-20 minút. Kontrolujem.
- 4
Ako príloha bol u mňa len hlávkový šalát s nálevom a naši mali domácu tatársku omáčku, čerstvú zeleninu.
Tiež zemiakové fašírky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu