Postup
-
1
Z droždia, múky a kryštálového cukru pripravíme kvások. Do múky primiešame kvások, vymiešané žĺtky s práškovým cukrom, rum, štipku soli a rozpustené maslo. Vymiesime cesto, poprášime ho múkou a necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 2–3 cm, vykrajujeme dolky a necháme ich ešte krátko kysnúť.
- 2
Vykysnuté dolky v strede zľahka stlačíme a vyprážame pod pokrievkou na panvici v rozohriatom oleji. Vypražené dolky vytiahneme a kladieme na tanier vystlaný servítkami, aby vsali prebytočný olej. Následne pocukrujeme vanilkovým cukrom.
- 3
Do vytvorených jamiek dáme po kl džemu a ozdobíme šľahačkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu