Šľahačkové dolky s rumom

redakcia - fotkaredakcia, 13. januára 2010

Suroviny

1 hrnček
1 KL
3 ks
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
2 PL
2 PL
1 vrecko
250 ml
1/3 kocky
2 PL




Postup

  1. 1

    Z droždia, múky a kryštálového cukru pripravíme kvások. Do múky primiešame kvások, vymiešané žĺtky s práškovým cukrom, rum, štipku soli a rozpustené maslo. Vymiesime cesto, poprášime ho múkou a necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 2–3 cm, vykrajujeme dolky a necháme ich ešte krátko kysnúť.

  2. 2

    Vykysnuté dolky v strede zľahka stlačíme a vyprážame pod pokrievkou na panvici v rozohriatom oleji. Vypražené dolky vytiahneme a kladieme na tanier vystlaný servítkami, aby vsali prebytočný olej. Následne pocukrujeme vanilkovým cukrom.

  3. 3

    Do vytvorených jamiek dáme po kl džemu a ozdobíme šľahačkou.

Diskusia k receptu

Vymazať
jozka2
toto su velmi dobre sisky,vidim podla zlozenia,len ten olej v recepte by som dala nakoniec receptu on sluzi na vyprazanie,mlade gazdinky to moze zmiast,ja som sa tiezna tom pozastavila pol cup oleja a este 2 PL masla do sisiek by bolo vela.Redakcia by mala trosku dbat na doslednost,ja mam osobne rada vase recepty,len vidim,ze mnohokrat chyba doslednost.Mozna to pisu ludia ktori nevaria.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia