Jablkový závin z pivného cesta fotorecept
Jednoduché cesto, rýchla príprava, skvelá chuť.
30
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
125 g |
|
100 ml |
|
štipka |
|
Plnka: | |
6 ks |
|
1 bal. |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
4 PL |
|
50 ml |
|
Na posypanie cesta: | |
|
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Z múky, masla, piva a štipky soli vymiesime hladké cesto.
-
2
Cesto zabalíme do potravinárskej fólie. Kým si pripravíme plnku cesto dáme odležať do chladu.
-
3
Jablká očistíme a nastrúhame. Vytlačíme šťavu. Ocukríme vanilkovým a škoricovým cukrom, pridáme vopred v rume namočené hrozienka a korenie do jablkového závinu.
-
4
Odležané cesto rozdelíme na 2 polovice. Postupne rozvaľkáme, pláty posypeme pomletými orechmi, na orechy navrstvíme jablkovú plnku.
-
5
Naplnené cesto zvinieme. Záviny uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme vajíčkom a popicháme vidličkou. Pečieme 20 minút na 180 °C.
-
6
Dobrú chuť.
Štrúdľa je krásna, hneď by som ochutnala.
Áno.