Koláč Tres Leches
mesačník Varecha, dnes 13:00

Foto: Shutterstock
Tento koláč síce pochádza z Južnej Ameriky, ale je mimoriadne obľúbený aj kanárskom ostrove Tenerife. Koniec koncov v minulosti sa tu lode na Zobraziť celý popisTento koláč síce pochádza z Južnej Ameriky, ale je mimoriadne obľúbený aj kanárskom ostrove Tenerife. Koniec koncov v minulosti sa tu lode na ceste do Nového sveta a naspäť zastavovali.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Na cesto: | |
180 g |
|
40 g |
|
2 ČL |
|
štipka |
|
6 ks |
|
180 g |
|
1 bal. |
|
80 g |
|
40 ml |
|
Na zvlhčenie: | |
300 ml |
|
200 ml |
|
100 ml |
|
2 PL |
|
Navrch: | |
400 g |
|
2 PL |
|
1 bal. |
|
1 ČL |
|
250 g |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 180 °C a vysoký plech s rozmermi 25 x 35 cm vystelieme papierom na pečenie. Na cesto zmiešame múku, kukuričný škrob, prášok do pečiva a soľ.
- 2
Vajcia, kryštálový a vanilkový cukor šľaháme v kovovej miske nad parou ručným mixérom, kým sa cukor nerozpustí. Potom zmes šľaháme na najvyššom stupni približne 10 minút, aby sa vytvorila stabilná vaječná pena.
- 3
Do vaječnej zmesi opatrne vmiešame múčnu zmes. Maslo rozpustíme spolu s mliekom a vmiešame ho do cesta. Cesto rozotrieme do pripravenej formy a pečieme vo vyhriatej rúre približne 25 minút.
- 4
Na zaliatie cesta sladené kondenzované mlieko, kondenzované mlieko, mlieko a rum nalejeme do hrnca a krátko povaríme.
- 5
Upečené cesto necháme niekoľko minút vychladnúť (malo by však byť ešte teplé) a potom ho popicháme paličkou. Cesto hojne polejeme mliečnou zmesou a necháme ho úplne vychladnúť, až potom ho vyberieme z formy. Ešte lepšie je upiecť a namočiť koláč deň predtým, než ho budeme konzumovať.
- 6
Smotanu s cukrom a so stužovačom vyšľaháme, rozotrieme na koláč a uhladíme. Pred podávaním posypeme trochou škorice a môžeme ozdobiť jahodami.
Tiež leches:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu