Domáca tlačenka

Alexander Hlísta
šéfkuchár Chopin Airporthotel v Bratislave, 12. januára 2010
Domáca tlačenka
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

1 kg
0,5 kg
1 ks
1 ks
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso a kože umyjeme a vložíme do hrnca variť (nesolíme). Uvaríme do mäkka, vyberieme a nakrájame mäso na kocky približne 4 – 5 cm. Vložíme do nádoby. Uvarený jazyk ošúpeme a nakrájame na 2 – 3 cm kusy. Uvarené kože pomelieme na jemných dierkach.

  2. 2

    Všetko vložíme do nádoby a zalejeme ešte horúcim vývarom. Dochutíme, ale pozor, soli musí byť trocha viac, keďže sa suroviny varili nesolené! Takto pripravenú zmes nalievame do tlačenkových vrecúšok a necháme stuhnúť asi 12 hodín v chladničke.

  3. 3

    Podávame s cibuľou, octom, prípadne horčicou a k tomu chlieb.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu