Domáca tlačenka

Alexander Hlísta
šéfkuchár Chopin Airporthotel v Bratislave, 12. januára 2010
Domáca tlačenka
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

1 kg
0,5 kg
1 ks
1 ks
150 g




Postup

  1. 1

    Mäso a kože umyjeme a vložíme do hrnca variť (nesolíme). Uvaríme do mäkka, vyberieme a nakrájame mäso na kocky približne 4 – 5 cm. Vložíme do nádoby. Uvarený jazyk ošúpeme a nakrájame na 2 – 3 cm kusy. Uvarené kože pomelieme na jemných dierkach.

  2. 2

    Všetko vložíme do nádoby a zalejeme ešte horúcim vývarom. Dochutíme, ale pozor, soli musí byť trocha viac, keďže sa suroviny varili nesolené! Takto pripravenú zmes nalievame do tlačenkových vrecúšok a necháme stuhnúť asi 12 hodín v chladničke.

  3. 3

    Podávame s cibuľou, octom, prípadne horčicou a k tomu chlieb.

Diskusia k receptu

zamagurcanka
Aj ked mam 60 rokov a zvyseny cholesterol na dobru domacu tlacenku nedam dopustit.Zaujimave je,ze nemam z nej ziadne zaludocne tazkosti,ako napr.zo salamay,alebo ked zjem parky.Takze vrele odporucam.
duschko
Celkom dobry recept. Robim podobnu, len po naplneni do sackov dobre zviazem a este aspon hodinu dam do vriacej vody. Po vybrati poprepichujem a zatazim. Aztak po vychladnuti konzumujem.
evulienka410
No milý moji rada by som ju vyskúšala doma všetci ju máme radi a verím že by som to zvládla proste veľmi rad skúšam nové recepty




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia