Domáca tlačenka
Alexander Hlísta
šéfkuchár Chopin Airporthotel v Bratislave, 12. januára 2010
šéfkuchár Chopin Airporthotel v Bratislave, 12. januára 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Mäso a kože umyjeme a vložíme do hrnca variť (nesolíme). Uvaríme do mäkka, vyberieme a nakrájame mäso na kocky približne 4 – 5 cm. Vložíme do nádoby. Uvarený jazyk ošúpeme a nakrájame na 2 – 3 cm kusy. Uvarené kože pomelieme na jemných dierkach.
- 2
Všetko vložíme do nádoby a zalejeme ešte horúcim vývarom. Dochutíme, ale pozor, soli musí byť trocha viac, keďže sa suroviny varili nesolené! Takto pripravenú zmes nalievame do tlačenkových vrecúšok a necháme stuhnúť asi 12 hodín v chladničke.
- 3
Podávame s cibuľou, octom, prípadne horčicou a k tomu chlieb.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu