Vyprážané pirohy z tvarohového cesta

redakcia - fotkaredakcia, 12. januára 2010

Suroviny

250 g
600 g
 štipka
2 PL
1 ks
125 g
200 ml
200-220 g
70 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Do misy preosejeme múku, pridáme štipku soli, cukor, premiešame, pridáme tvaroh, mlieko, vajce, nakrájané maslo, všetko spolu zmiešame a vypracujeme vláčne nelepivé cesto, ktoré prikryjeme a odložíme do chladničky aspoň na hodinu.

  2. 2

    Potom cesto preložíme na dosku, rozdelíme ho na polovicu, vyvaľkáme na hrúbku 2–3 mm, vykrojíme kolieska s priemerom 7 cm. Viac k stredu položíme plnku. Preložíme, okraje pozatláčame najprv prstom a ešte zatlačíme vidličkou.

  3. 3

    Vypražíme z oboch strán, preložíme na servítku a ešte teplé obalíme v práškovom cukre.

  4. 4

    Maková plnka: do mlieka pridáme mak, cukor, premiešame a necháme prevrieť, povaríme ešte aspoň 2 minúty. Necháme vychladnúť, pridáme 3–4 kl hustého džemu a vymiešame.

Diskusia k receptu

Vymazať
isar
Výborné cesto na vyprážanie. Práve som dokončila vyprážanie. Nemôžem mak, myslela som na orechovú plnku (na budúce skúsim), ale nakoniec som nabalila klobásu s kečupom. Výsledok je na jednotku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia