Vyprážané kysnuté vrkôčiky

redakcia - fotkaredakcia, 12. januára 2010

Suroviny

40 g
20 g
 štipka
250 g
200 ml
30 g
2 ks
1 zväzok
1 PL




Postup

  1. 1

    Do hrnčeka vsypeme trochu cukru, droždie, soľ, pol PL múky, zalejeme 50 ml mlieka a dobre rozmiešame. Na teplom mieste necháme vykysnúť kvások. V mise vymiešame zmäknuté maslo s cukrom do peny, postupne zašľaháme žĺtky, zvyšnú múku, kvások, pridáme mlieko a rum.

  2. 2

    Vypracujeme tuhšie hladké cesto, jeho povrch poprášime hrubou múkou, zakryjeme utierkou a necháme asi hodinu kysnúť. Nakysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozkrájame na 12 dielov. Tie potom ešte rozdelíme na 2 kúsky, z ktorých vyvaľkáme valčeky a zapletáme ich spolu.

  3. 3

    Vrkoče necháme asi 3 minúty kysnúť na doske. Medzitým rozpálime olej a vrkôčiky postupne vyprážame z oboch strán dozlatista. Posypeme ich práškovým cukrom a pred podávaním ozdobíme lístkami mäty.

Diskusia k receptu

Vymazať
anina43
v bode 2 malo byť asi slovo "ušuľame " valčeky a tie zapletieme spolu, inak si to nemožno predstaviť. Inak rcp sa mi pači, bude chutiť ako šišky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia