Postup
-
1
Do hrnčeka vsypeme trochu cukru, droždie, soľ, pol PL múky, zalejeme 50 ml mlieka a dobre rozmiešame. Na teplom mieste necháme vykysnúť kvások. V mise vymiešame zmäknuté maslo s cukrom do peny, postupne zašľaháme žĺtky, zvyšnú múku, kvások, pridáme mlieko a rum.
- 2
Vypracujeme tuhšie hladké cesto, jeho povrch poprášime hrubou múkou, zakryjeme utierkou a necháme asi hodinu kysnúť. Nakysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozkrájame na 12 dielov. Tie potom ešte rozdelíme na 2 kúsky, z ktorých vyvaľkáme valčeky a zapletáme ich spolu.
- 3
Vrkoče necháme asi 3 minúty kysnúť na doske. Medzitým rozpálime olej a vrkôčiky postupne vyprážame z oboch strán dozlatista. Posypeme ich práškovým cukrom a pred podávaním ozdobíme lístkami mäty.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu