Klasické fánky

redakcia - fotkaredakcia, 11. januára 2010
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

125 g
100 g
 štipka
2 ks
1 KL
1 PL
0,5 kg
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Maslo s cukrom a vodou vymiešame do peny. Po jednom pridávame vajcia a stále miešame. Pridáme citrónovú kôru, rum a múku zmiešanú s kypriacim práškom.

  2. 2

    Cesto vymiesime dohladka na pomúčenej doske a vyvaľkáme na veľkosť 20 x 50 cm. Vykrajujeme pásy 2,5 cm široké a 10 cm dlhé, v strede každého urobíme zárez a cezeň prevlečieme jeden koniec cesta.

  3. 3

    Vyprážame na rozpálenom tuku a ešte horúce obaľujeme v cukre. Podávame teplé.

Diskusia k receptu