príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dve a pol žemle rozkrájame na kocky a polejeme 10 PL studeného mlieka. Na kocky nakrájanú slaninu opražíme spolu so zvyšnou na kocky nakrájanou žemľou. K žemliam zaliatym mliekom pridáme 3 žĺtky a kl soli a miešame asi 5 minút. Potom pridáme vychladnutú osmaženú žemľu so slaninou. Zo zvyšných bielkov urobíme sneh. Ten potom spolu s vareným, na kocky nakrájaným údeným mäsom primiešame do hmoty.
- 2
Nakoniec pridáme hrubú múku alebo krupicu, všetko premiešame a varíme v obrúsku. Obrúsok by mal byť asi 60 x 60 cm veľký. Cesto na knedľu vložíme do obrúska, chytíme všetky jeho 4 cípy a zviažeme ich do uzlíka. Medzi uzlíkom a cestom necháme miesto asi na 2 prsty.
- 3
Cez uzlík prevlečieme varechu a knedľu položíme na okraje hrnca s vriacou vodou. Spodok obrúska by sa nemal dotýkať dna hrnca. Varíme asi hodinu. Po uvarení knedľu opatrne vyberieme z obrúska. Podávame omastenú s kapustou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu