Slaninová knedľa s údeným mäsom

redakcia - fotkaredakcia, 12. januára 2010
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
10 PL
100 g
3 ks
1 KL
100 g
4 vrchovaté PL




Postup

  1. 1

    Dve a pol žemle rozkrájame na kocky a polejeme 10 PL studeného mlieka. Na kocky nakrájanú slaninu opražíme spolu so zvyšnou na kocky nakrájanou žemľou. K žemliam zaliatym mliekom pridáme 3 žĺtky a kl soli a miešame asi 5 minút. Potom pridáme vychladnutú osmaženú žemľu so slaninou. Zo zvyšných bielkov urobíme sneh. Ten potom spolu s vareným, na kocky nakrájaným údeným mäsom primiešame do hmoty.

  2. 2

    Nakoniec pridáme hrubú múku alebo krupicu, všetko premiešame a varíme v obrúsku. Obrúsok by mal byť asi 60 x 60 cm veľký. Cesto na knedľu vložíme do obrúska, chytíme všetky jeho 4 cípy a zviažeme ich do uzlíka. Medzi uzlíkom a cestom necháme miesto asi na 2 prsty.

  3. 3

    Cez uzlík prevlečieme varechu a knedľu položíme na okraje hrnca s vriacou vodou. Spodok obrúska by sa nemal dotýkať dna hrnca. Varíme asi hodinu. Po uvarení knedľu opatrne vyberieme z obrúska. Podávame omastenú s kapustou.

Diskusia k receptu

Vymazať
isar
"Varíme asi hodinu." To vážne až hodinu??? Keby dať nad paru ako sa knedle varia, bolo by to asi jednoduchšie a asi aj rýchlejšie a aj bez obrúska.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia