Pečená prepelička s bylinkami

celero - bez fotkycelero, 10. januára 2010 22:12
Ďalšie recepty »
Pečená prepelička s bylinkamiFoto: celero

Recept podľa J. Olivera. K tomuto jedlu sme pili ružové víno. Bolo to výborné...

4
porcie
15 min
príprava
50 min
na 200 °C

Suroviny

4 ks
3-4 PL
1 zväzok
1 hlavička
8 pásikov
1 zväzok
8 plátkov
1 ks
4 ks
1 ks
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Prepeličky potrieť olejom, osoliť, okoreniť a vypchať vetvičkami tymiánu, strúčikmi cesnaku a pásikom citrónovej kôry.

  2. 2

    Poukladať pásik citrónovej kôry okolo prepeličích pŕs, prekryť šalviovými listami a nakoniec zakryť plátkom pancetty (sušený bravčový bok), môže sa použiť aj obyčajná slaninka. Toto zaistiť na každej prepeličke kúskom šnúrky.

  3. 3

    Vložiť do pekáča, pridať ostatné strúčiky cesnaku, polovice citróna, plátky pancetty a bylinky, podlejte vodou alebo vínom a pečte približne 45 minút.

  4. 4

    Na ďalší pekáč poukladať očistenú a na štvrtiny pokrájanú mrkvu a očistený a na štvrtiny pokrájaný pór. Pokvapkať olejom, osoliť, podliať vínom alebo vodou, prikryť alobalom a piecť v rozohriatej rúre.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist