Pečená prepelička s bylinkami

celero - bez fotkycelero, 10. januára 2010
Pečená prepelička s bylinkami
Foto: celero

Recept podľa J. Olivera. K tomuto jedlu sme pili ružové víno. Bolo to výborné...

4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks
3-4 PL
1 zväzok
1 hlavička
8 pásikov
1 zväzok
8 plátkov
1 ks
4 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Prepeličky potrieť olejom, osoliť, okoreniť a vypchať vetvičkami tymiánu, strúčikmi cesnaku a pásikom citrónovej kôry.

  2. 2

    Poukladať pásik citrónovej kôry okolo prepeličích pŕs, prekryť šalviovými listami a nakoniec zakryť plátkom pancetty (sušený bravčový bok), môže sa použiť aj obyčajná slaninka. Toto zaistiť na každej prepeličke kúskom šnúrky.

  3. 3

    Vložiť do pekáča, pridať ostatné strúčiky cesnaku, polovice citróna, plátky pancetty a bylinky, podlejte vodou alebo vínom a pečte približne 45 minút.

  4. 4

    Na ďalší pekáč poukladať očistenú a na štvrtiny pokrájanú mrkvu a očistený a na štvrtiny pokrájaný pór. Pokvapkať olejom, osoliť, podliať vínom alebo vodou, prikryť alobalom a piecť v rozohriatej rúre.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Zvyčajne sa vyhýbam hydine pečenej v celku, jednoducho nerád obhrýzam kosti, ale toto vyzerá naozaj dobre.

Len malá poznámka, nebolo by od veci pridať do receptu aj praktické info, napríklad kde sa dajú zohnať prepeličky, alebo vysvetliť, čo je to pancetta (ja s tým nemám problém, ale iní môžu mať :-)
PARÁDA !!! vynikajúca zmena v mojich receptoch , ešte som nebola na varecha.sk keď si pridávala recepty, Tvoj recept najbližšie spravím,poteším moju polovičku pri jeho diete po operácii srdiečka. Ukladám MKK.

Pridaj komentár k receptu: