Rumové šišky

redakcia - fotkaredakcia, 11. januára 2010
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

30 g
30 g
3 ks
300 ml
30 g
0,5 kg
1 KL
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Maslo vymiešame s cukrom a so žĺtkami, pridáme vykysnutý kvások, ktorý pripravímez trošky mlieka, cukru, múky a droždia. Pridáme múku, zvyšok mlieka, štipku soli, citrónovú šťavu, rum a vypracujeme vláčne cesto, ktoré dáme kysnúť na teplé miesto asi 30 minút.

  2. 2

    Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 2 cm, povykrajujeme kolieska a vypražíme v rozohriatej masti.

  3. 3

    Potrieme ovocným džemom a posypeme práškovým a vanilkovým cukrom.

Diskusia k receptu