60 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Maslo vymiešame s cukrom a so žĺtkami, pridáme vykysnutý kvások, ktorý pripravímez trošky mlieka, cukru, múky a droždia. Pridáme múku, zvyšok mlieka, štipku soli, citrónovú šťavu, rum a vypracujeme vláčne cesto, ktoré dáme kysnúť na teplé miesto asi 30 minút.
- 2
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 2 cm, povykrajujeme kolieska a vypražíme v rozohriatej masti.
- 3
Potrieme ovocným džemom a posypeme práškovým a vanilkovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu