Banánový chlebík podľa moderátorky Katky Brychtovej
herečka, 13. mája 2025

Foto: Archív Katky Brychtovej
Dcéra obľúbenej moderátorky má odmalička rada banány aj čokoládu a tieto dve ingrediencie sa v tomto banánovom chlebíku dokonale spájajú.
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
| 200 g (+ na vymastenie) |
|
| 350 g |
|
| 2 ks |
|
| 30 ml |
|
| 6 ks zrelé |
|
| 200 g |
|
| 175 g |
|
| 1 KL |
|
| 2 KL |
|
| 170 g |
|
| 60 g (alebo mandle) |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 175 °C a formu na srnčí chrbát alebo bábovku vymastíme. Maslo miešame s cukrom, kým nevznikne nadýchaná masa. Postupne pridáme vajcia a dobre vymiešame.
- 2
Banány rozmixujeme ponorným mixérom alebo roztlačíme vidličkou, zmiešame s jogurtom a pridáme k zmesi.
- 3
V inej miske premiešame múky s práškom do pečiva a sódou bikarbónou. Sypkú zmes po častiach pridáme k banánovej zmesi a miešame, kým sa všetko pekne nespojí.
- 4
Nakoniec prisypeme nasekanú čokoládu a podrvené orechy alebo mandle. Cesto vylejeme do formy a pečieme asi 60 minút.
- 5
Po vytiahnutí z rúry koláč necháme aspoň 20 minút stáť.
Tiež banánový chlebík:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu