Banánový chlebík
Banánový chlebík

Banánový chlebík podľa moderátorky Katky Brychtovej

Katka Brychtová
herečka, včera 14:30
Banánový chlebík podľa moderátorky Katky Brychtovej
Foto: Archív Katky Brychtovej

Dcéra obľúbenej moderátorky má odmalička rada banány aj čokoládu a tieto dve ingrediencie sa v tomto banánovom chlebíku dokonale spájajú.

5
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 175 °C

Suroviny

200 g (+ na vymastenie)
350 g
2 ks
30 ml
6 ks zrelé
200 g
175 g
1 KL
2 KL
170 g
60 g (alebo mandle)




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 175 °C a formu na srnčí chrbát alebo bábovku vymastíme. Maslo miešame s cukrom, kým nevznikne nadýchaná masa. Postupne pridáme vajcia a dobre vymiešame.

  2. 2

    Banány rozmixujeme ponorným mixérom alebo roztlačíme vidličkou, zmiešame s jogurtom a pridáme k zmesi.

  3. 3

    V inej miske premiešame múky s práškom do pečiva a sódou bikarbónou. Sypkú zmes po častiach pridáme k banánovej zmesi a miešame, kým sa všetko pekne nespojí.

  4. 4

    Nakoniec prisypeme nasekanú čokoládu a podrvené orechy alebo mandle. Cesto vylejeme do formy a pečieme asi 60 minút.

  5. 5

    Po vytiahnutí z rúry koláč necháme aspoň 20 minút stáť.

Diskusia k receptu