Pestrý ovocný koláč

redakcia - fotkaredakcia, 12. januára 2010
45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
200 ml
1 PL
1 ks
100 ml
1 kocka
Posýpka:
40 g
40 g
40 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zarobíme kvások a vypracujeme vláčne cesto. Po nakysnutí ho vyvaľkáme na veľkosť hlbokého plechu. Plech vymastíme a cesto naň uložíme. Navrch poukladáme ovocie, slivky, marhule, ríbezle, prípadne jablká.

  2. 2

    V miske zľahka premiešame stužený tuk, hrubú múku a kryštálový cukor. Vytvorenou posýpkou posypeme ovocie.

  3. 3

    Pečieme 30 minút.

Diskusia k receptu

Vymazať
roska
Na posýpku môžeme použiť aj múku krupicu alebo detskú krupicu. Posýpka je ešte lepšia.