Miesené cesto na jablčník

olinka12 - fotkaolinka12, 11. januára 2010

Toto cesto mám veľmi rada lebo má viacero využití používam ho na jablčník ale aj na pagáče, vtedy sa pridá soľ a škvarky. Ľahko sa s ním pracuje a hlavne neláme sa.

60 minút
príprava
35-40 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
250 g
1
štipka
2 dcl
30 g
1/2
1 kg
1-2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    zo surovín vypracujeme cesto chvíľočku necháme odpočívať.

  2. 2

    zatiať si očistím jablká postrúham udusím s cukrom a škoricou nechám trošku vychladnúť. Medzi tým cesto rozdelím na dva diely na vymastený a múkou posypaný plech dám prvý diel, jablká a prikryjem druhým plátom. Na povrchu cesto popichám vidličkou. Nakoniec potriem rozšľahaným vajíčkom s troškou cukru .

  3. 3

    Pečiem vo vyhriatej rúre.

Diskusia k receptu