Toto cesto mám veľmi rada lebo má viacero využití používam ho na jablčník ale aj na pagáče, vtedy sa pridá soľ a škvarky. Ľahko Zobraziť celý popisToto cesto mám veľmi rada lebo má viacero využití používam ho na jablčník ale aj na pagáče, vtedy sa pridá soľ a škvarky. Ľahko sa s ním pracuje a hlavne neláme sa.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
zo surovín vypracujeme cesto chvíľočku necháme odpočívať.
- 2
zatiať si očistím jablká postrúham udusím s cukrom a škoricou nechám trošku vychladnúť. Medzi tým cesto rozdelím na dva diely na vymastený a múkou posypaný plech dám prvý diel, jablká a prikryjem druhým plátom. Na povrchu cesto popichám vidličkou. Nakoniec potriem rozšľahaným vajíčkom s troškou cukru .
- 3
Pečiem vo vyhriatej rúre.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu