Karloveská pečená kačica

matus113 - fotkamatus113, 11. januára 2010
Karloveská pečená kačica
Foto: matus113

Veľmi lahodný obedík pre piatich členov rodiny.

210 minút
príprava
180 minút
na 170 °C

Suroviny

1 ks




Postup

  1. 1

    Kačicu dáme do pekáča, nasolíme (podľa chuti), podlejeme vodou a bielym vínom a posypeme rascou.

  2. 2

    Do pekáča môžeme dať aj krky, srdiečko a drobky. Dáme piecť na 170 stupňov do vopred vyhriatej rúry. V priebehu pečenia kačicu priebežne polievame šťavou z výpeku.

  3. 3

    Pomaly pečieme približne 3 hodiny. Podávame s dusenou kapustou a knedľou.

Diskusia k receptu

Vymazať
matus113
hmm... ja si myslim, ze dat na pecenie do kacice napr. Vino Dudo, Veltlin zeleny, neskory zber, r.07, je hriech... a to vino sa da naozaj pit a kedze nie kazde vino je pitelne pouzivame ich na varenie... cize spravne malo skor byt vino na varenie, ktore dochuti kacicu.... ok.... pre buducnost budeme vediet....
Vymazať
elmer
ja sa v ziadnom pripade nechcem hrat na mudreho ani nikoho poucat..len si myslim, ze jedlo si takisto zasluzi dobre vino, pretoze zle vino dobru chut urcite neprida :) popr. nabuduce aspon nehovorit do receptu ze vino ktore sa neda pit :))))
Vymazať
bozulka
Nekvalitne vino nepatri ani na varenie a toboz nie na pitie!!!!
Z nekvalitneho vina mozete urobit mozno iba ocot,ale to by bolo velmi pracne.Takze.....!!!!!!!Mozno na vinove obklady pri opuchoch.
Vymazať
bozulka
Este som si vsimla-preco krajate horucu knedlu nozom a nie nitou? V kuchynskych potrebach predavaju aj taky vyberac na knedle z vody,ktorym mozete hned aj krajat.Je to dobre a nespalite si prsty.
Vymazať
chlebasmascou
Keith Floyd vzdy tvrdil, ak to nie je dost dobre na pitie, jednoznacne to nie je dost dobre ani na varenie. Ved koniec-koncov, co chces pit pocas varenia? Tak ci tak, celkom ti to ide Marecku, budem musiet vyskusat.
Vymazať
klekipetra
Milý Matúš, skúste ísť do krčmy v Karlovej Vsi porozprávať im o tomto recepte.
Ale iba vtdedy, ak ste dobrý bežec.
Vymazať
pindo87
matus113 sa rozhodol správne...je sprostosť dávať fajné vínko na pečenie či varenie....stačí obyčajný priemer a aj ten dodá jedlu tú správnu chuť a nádych....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia