Smotanové praclíky

redakcia - fotkaredakcia, 11. januára 2010

Suroviny

1 kg
3 PL
250 g
100 g
2 PL
350 ml
125 g
125 g
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku premiešame s droždím, soľou, rascou, pridáme rastlinný tuk a olej. Vmiešame mlieko, sladkú a kyslú smotanu, vypracujeme cesto, ktoré sformujeme do valca. Prikryjeme ho igelitom, aby nevyschlo.

  2. 2

    Z cesta nakrájame rovnaké diely, z ktorých urobíme dlhé valčeky, hrubé asi 5 mm. Vytvarujeme z nich praclíky, ktoré ukladáme na suchý plech.

  3. 3

    Potrieme ich rozšľahanými vajcami a posypeme soľou, prípadne makom a sezamom. Ihneď pečieme v horúcej rúre.

Diskusia k receptu