Božie milosti

redakcia - fotkaredakcia, 11. januára 2010
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 l
6 ks
 podĺa potreby
 štipka
2 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku nasypeme na dosku, urobíme v nej jamku, dáme do nej žĺtky, prisolíme a prisladíme a zalejeme vínom. Podľa potreby podsypávame múkou a cesto prepracujeme, až kým je hladké a nelepivé, asi ako na ťahaný závin. Potom cesto prikryjeme a nechámeho pol hodiny v chlade.

  2. 2

    Dosku mierne posypeme múkou, cesto vyvaľkáme na tenký plát, vykrojíme obdĺžniky s dĺžkou asi 10 cm a šírkou 4–5 cm a v strede ich 2–krát narežeme. Takto pripravené ich v tuku vypražíme dozlata.

  3. 3

    Po vybratí z tuku ich necháme odkvapkať na papierovom obrúsku a obalíme v práškovom cukre.

Diskusia k receptu