30 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Múku nasypeme na dosku, urobíme v nej jamku, dáme do nej žĺtky, prisolíme a prisladíme a zalejeme vínom. Podľa potreby podsypávame múkou a cesto prepracujeme, až kým je hladké a nelepivé, asi ako na ťahaný závin. Potom cesto prikryjeme a nechámeho pol hodiny v chlade.
- 2
Dosku mierne posypeme múkou, cesto vyvaľkáme na tenký plát, vykrojíme obdĺžniky s dĺžkou asi 10 cm a šírkou 4–5 cm a v strede ich 2–krát narežeme. Takto pripravené ich v tuku vypražíme dozlata.
- 3
Po vybratí z tuku ich necháme odkvapkať na papierovom obrúsku a obalíme v práškovom cukre.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu