30 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv prevaríme 250 ml vody, do ktorej sme pridali maslo a soľ. Prisypeme múku a varechou miešame, kým sa cesto nespojí do jednoliatej masy a nezačne sa oddeľovať odo dna hrnca. Cesto preložíme do misky a necháme vychladnúť. Potom doň po jednom vpracujeme vajcia a hrozienka. Cesto musí byť lesklé a pevné, aby sme z neho mohli lyžicou vykrajovať guľky.
- 2
V hrnci rozpálime tuk, aby sa pri ponorení varechy na konci začali objavovať bublinky. Z cesta lyžičkou vykrajujeme guľky, ktoré ponárame do tuku a upečieme dozlatista. Vyberáme ich na kuchynský papier, aby sme ich zbavili prebytočného tuku.
- 3
Ešte horúce ich posýpame práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu