Guľky z odpaľovaného cesta

redakcia - fotkaredakcia, 13. januára 2010
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

50 g
1/4 KL
150 g
6 ks
15 g




Postup

  1. 1

    Najprv prevaríme 250 ml vody, do ktorej sme pridali maslo a soľ. Prisypeme múku a varechou miešame, kým sa cesto nespojí do jednoliatej masy a nezačne sa oddeľovať odo dna hrnca. Cesto preložíme do misky a necháme vychladnúť. Potom doň po jednom vpracujeme vajcia a hrozienka. Cesto musí byť lesklé a pevné, aby sme z neho mohli lyžicou vykrajovať guľky.

  2. 2

    V hrnci rozpálime tuk, aby sa pri ponorení varechy na konci začali objavovať bublinky. Z cesta lyžičkou vykrajujeme guľky, ktoré ponárame do tuku a upečieme dozlatista. Vyberáme ich na kuchynský papier, aby sme ich zbavili prebytočného tuku.

  3. 3

    Ešte horúce ich posýpame práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia