Rôzne

Ako na zvýšený cholesterol ?

valeri - fotkavaleri, 21. septembra 2011

Obraciam sa na Vás milé varecháčky a varecháči s ostázkou, či by mi niekto vedel poradiť, ako znižiť hladinu cholesterolu v krvi. Už rok ho mám zvýšený a hrozí, že ma nastavia na lieky. Zatiaľ som sa tomu ubránila, že sa sama pokúsim nejako to zvládnuť. Stravujem sa podľa mňa dosť zdravo, dodržujem dietu, okrem toho som si robila za ten rok niekoľkokrát kúru jablčným octom, užívam už tretiu dávku lecitínu (každá po 100 tabliet) ale zlepšenie žiadne. Ak poznáte niečo osvedčené poraďte.

@zareaguj


Diskusia k téme

anabelka
Mám lekárku vegetariánku, nezje nič živočíšne a pri návšteve u nej, keď som bola nešťastná, že po trojmesačnej diete, keď som sa naozaj "pásla" mi cholesterol ani náhodou neklesol, povedala, že ak to mám zo stresu, ako aj ona, žiadna dieta mi nepomôže. Nakoniec som skončila na tabletkách. Prajem Ti, aby si to zvládla.
valeri
Ďakujem obidvom, idem pozrieť tú stránku.
pre @anabelka - niečo podobné, aj o dedičnosti, mi naznačila aj moja lekárka, pozná ma od maturity, vie, že pečivo si pečiem ja doma len z celozrnnej a ražnej múky, zeleninu, ovocie a jogurty, ryby, to je moje, to zbožňujem, že nemusím klobásy, rezne, zabíjačku, salámy a všeobecne mäso mi stačí len občas, a vzhľadom na moj vek 59 a výšku a váhu 167/54 jej to tiež veľmi nejde do hlavy. Ale čítala som jednu štúdiu o liekoch na cholesterol a pravdu povediac mám z nich hrôzu. Budúci týždeň idem znovu na odber krvi, tak drž palce.
tedko
valeri už tri roky som na liekoch až dva druhy užívam ale cholesterol mi
stále stúpa,to som na diéte už tri roky a vobec nič mi nepomáha ani
ryby ktoré jem tri krát do týždňa,mám to dedičné a stres tiež robí svoje
moja dcéra má 26 rokov 47kg a tiež ho má a nedá sa znížiť.Takže to nie je o tučnote ale aj o génoch,držím palce aby si si ho znížila.
valeri
@ tedko, tiež Ti držím palce, aby sa to konečne podarilo aj Tebe. Teraz aspoň nemam také výčitky svedomia, že zatiaľ odmietam lieky.
marcy
moja švagrinka je tenká ako prútik,pohoďáčka,manuálne zdatná,hoci prácu má v kancelárii,doma robí sparing partnera mužovi pri prestavbe... a predsa vysoký cholesterol.Po diete niekoľkomesačnej výsledky bez zlepšenia,tak ju lekárka nastavila na lieky.Bola teraz na kontrole,má ho ukážkový,bez liekov to v jej prípade nejde.
viera1
Ja pridám moju skúsenosť:odjakživa mám cholesterol 6,2 a lekárom sa to nepáči...Tak som po tom pátrala a zistila som,že toto je hodnota,ktorá bola v poriadku do roku 1993.Potom prišli farmafirmy s teóriou,že to treba znížiť a pretlačili hranicu 5,2.Zvýšil sa im zisk,lebo lekári začali nastavovať ľudí na lieky.Nedávno som sa dozvedela,že presadzujú hodnotu 3,0 u kardiologických pacientov.
Cítim sa v pohode a všetky lab. hodnoty mám v poriadku,tak som odmietla brať lieky.Klobásy,salámy,mastné mäso,tučné syry nejem,pohybu mám dosť a nie som nervná,tak uvidím...Keď mi lekár povedal,že to je jedenie liekov na doživotie,tak toto nechcem.
valeri
Tiež som po tom pátrala a vyberám z jedného článku:
Dr. B: Samozřejmě, že ano. A existence celého farmaceutického průmyslu je založena na předkládání nepravdivých vědeckých závěrů a na jejich propagaci. Vtloukají je do mysli důvěřivých lidí, kteří nejsou zvědaví, proč tomu tak je. Dalším klamným závěrem je otázka cholesterolu. Cholesterol je jedním z nejdůležitějších prvků pro přežití lidského těla. Když začne tělo produkovat více cholesterolu, má k tomu důvod. Tímto důvodem rozhodně není blokovat srdeční tepny. Hladinu cholesterolu v těle měříme z krve, kterou odebereme z žil. Nikde v dějinách lékařství neexistuje jediný záznam o případu, kdy cholesterol zablokoval žíly v těle. Takže problémem není lepivost cholesterolu, jak farmaceutický průmysl lidem vštěpuje – cholesterol je lepkavý, snižte jeho hladinu, jinak budete mít zablokované tepny, což je všechno nesmysl. Cholesterol ve skutečnosti zachraňuje lidské životy, protože funguje jako obvaz, vodotěsný obvaz, který si tělo samo vyprojektovalo. Když se krev stává koncentrovanou a kyselou, a proudí staženými tepnami nebo kapilárami při dehydrataci, pak dochází v arteriálním systému k odřeninám a trhlinám; samozřejmě nejprve v kapilárách srdce. Kdyby tam nebyl cholesterol, aby zakryl trhliny a oděrky, dostala by se krev pod membránu, sloupla ji a tato osoba by okamžitě zemřela. Cholesterol je vlastně prozatímní zachránce, který dává tělu čas, aby se ze svých problémů zotavilo. Nikdy jsme to nepochopili. Jsme impulzivní lékaři. Myslíme si, že když je něčeho moc, je třeba to snížit, a když je něčeho málo, je třeba to zvýšit. Neptáme se, proč je toho málo nebo moc.

Mike: A farmaceutické firmy vědí, že léčení cholesterolu je obrovský průmysl…

Dr. B: Je to desetimiliardový průmysl. Existuje zpráva, že tyto statiny, léky snižující hladinu cholesterolu, ve skutečnosti způsobují amnézii. Jinými slovy, mozek zcela ztratí představu o tom, co se děje. Tato zpráva byla zveřejněna vynikajícím lékařem. Byl lékařem u letectva a je výzkumníkem v NASA. Ví, o čem mluví. Sám měl tento problém.

Mike: Právě jsem se chtěl vyjádřit k počtu nežádoucích účinků, které byly zaznamenány při užívání statinů. Někteří lidé trpí extrémní bolestí svalů. Zdá se, že amnézie, kterou jste zmínil, je velmi častým nežádoucím účinkem. Avšak právě vyšla studie, viděl jsem to dnes ráno, která říká, že borůvky obsahují fytoživiny, které prokazatelně snižují hladinu takzvaného mastného cholesterolu LDL silněji než statiny.

Dr. B: Je to zajímavé, protože, když tělo zvýší hladinu produkce cholesterolu, dělá to v rámci nouzové situace. V normálním stavu má cholesterol v těle vytvořit buněčné membrány, mozkové buňky, izolace nervů a samozřejmě hormony a vitamin D. Takže to jsou základní součásti, které cholesterol v těle vytváří. Nikdy bychom neměli zasahovat do cholesterolu, aniž bychom věděli, proč začalo tělo zvyšovat jeho hladinu.

valeri
Dr. Batmanghelidj již nežije. Byl také zakladatelem National Association for Honesty in Medicine (Národní asociace pro čestnost v medicíně)
A ďakujem všetkým za záujem a príspevky,veľmi mi to dobre padlo. Želám všetkým len to dobré a veľa zdravia.
nadia56
@valeri , oba tieto produkty uzivam, inak by som nemala odvahu ta odkazat na tuto stranku, mlady jacnem pijem uz rok, po troch mesiacoch si urobim mesacnu prestavku, chlorellu uzivam asi pol roka priblizne 8-10 kuskov za den, manzel uziva tiez mlady jacmen-pravidelne, citime sa dobre, mnohe zdravotne problemy odzneli, treba vyskusat, samozrejme vysledky sa nedostavia okamzite, budem rada, ked sa mi ohlasis , ci si vyskusala a ako sa ti dari, pekny den ti zelam :-)
valeri
nadia56 ďakujem, už som pisala na tam uvedeny mail, ohľadne prípadnej možnej kúpy, tak hádam príde odpoveď.
bejulienka
Ahoj Valeri, ja ti doporučujem, teda aj ostatným v podstate na akýkoľvek zdravotný problém, GOJI. Predávam ho, takže nie je problém ti ho dodať...tel. 0905752355. Keď si tento názov hodíš do google, prečítaš si, že vedci túto rastlinu vyhlásili za rastlinu planéty, nakoľko obsahuje toľko vitamínov, že viac by už asi ani nezniesla. Ni ej to nič nové, ľudia na nej fungujú už 1000r.

33 dôvodov pre GOJI
1. Predĺži Váš život
2. Zvýši Vašu energiu a silu
3. Pôsobí omladzujúco
4. Zníži Váš krvný tlak
5. Chráni pred rakovinou
6. Udržuje zdravú úroveň cholesterolu
7. Udrží rovnováhu krvného cukru
8. Zvýši libido a sexuálnu činnosť
9. Podporuje chudnutie
10. Pomáha pri bolestiach hlavy a závratoch
11. Zlepšuje spánok
12. Zlepšuje Váš zrak
13. Posilňuje Vaše srdce
14. Potlačuje peroxidáciu tuku
15. Zvýši odolnosť voči chorobám
16. Zlepšuje imunitu
17. Zvyšuje boj proti rakovine
18. Chráni Vašu DNA
19. Zabraňuje tumorom
20. Redukuje účinky z chemoterapie a žiarenia
21. Buduje zdravú krv
22. Bojuje so zápalmi a artritídou
23. Podporuje pečeň
24. Ošetrí menopausálne príznaky
25. Zabraňuje raňajšej nevoľnosti pri tehotenstve
26. Zvyšuje plodnosť
27. Spevňuje svaly a kosti
28. Podporuje fungovanie obličiek
29. Zlepšuje pamäť
30. Pomáha pri dlhotrvajúcom suchom kašli
31. Zmierňuje úzkosť a stres
32. Vyjasní Vášho ducha
33. Zlepšuje trávenie

V prípade záujmu ma kontaktuj.
Pekný deň

tinca
ja mám tiež už dávno mierne zvýšený cholesterol, beriem 1/2 tabletky večer. Tiež som vyskúšala všetko možné, kustovnicu, chlorelu, zelený jačmeň, zdravé oleje, čaje.... a milý cholesterol stál na jednom mieste. Môj lekár mi tiež povedal,že hodnota 6-6,5 nie je žiadna tragédia. Najzávažnejší faktor je stres, teraz keď som doma, tak sa mi trochu upravil. Ešte chcem skúsiť kokosový olej, veľmi ho doporučujú!
diabambulka
valeri, ja mám tiež troška zvýšený cholesterol, som tenká a môj diabetológ mi hovorieva, že som jedna z mála pacientov komu káže jesť aby pribral. Môj cholesterol ma na svedomí na jednej strane dedičnosť a na druhej štítna žľaza, tým že mi nepracuje tak ako má,ak ideš na odbery popros aby ti z krvi rovno vyšetrili aj štítnu žľazu, či je to ok...držím palce.
garanco
Možno aj moja skúsenosť Ťa zaujme. Niekoľko rokov som brala lieky na zvýšený cholesterol, až sa mi zhoršili pečeňové testy. Lekárka povedala, že budeme musieť prejsť na nejaký iný druh lieku. Ja som práve vtedy začala piť kyslé mlieko z tibetskej huby, tak sme sa dohodli, že to skúsime bez liekov a uvidíme. Uvideli sme, že už rok aj pár mesiacov neberiem lieky a výsledky mám v norme. To mlieko pijem, ako to možno nájsť na internete, asi 3-4 týždne, potom týždeň pauza a opäť pokračujem.
alena45
Tinca, aj môj cholesterol je taký ako Tvoj, doktorovi som povedala, že predsa nemôžem mať cholesterol ako nejaká slečna a tak som ho presvedčila, že to je normálne a neberiem ani lieky. Dávam si pozor čo jem, hoci aj zhreším a dosť niekedy, ale takto v lete sa prečistím obrovským množstvom rajčín a inej zeleniny, no susedia už pchajú kačičku pre mňa.
hanula
Milé varecháčky, dajte si do google "omyl lekárov" článok amerického kardiochirurga. Potom si môžete vytvoriť svoj názor. Ja si myslím, že hodnoty cholesterolu sú dnes veľmi prísne a za niekoľko rokov bude celá liečba prehodnotená /aj napriek protestom farmafiriem/
alena45
Hanula, aj ja si to myslím. Čítala som ten článok už dávnejšie, a nevyzerá to až tak neuveriteľne.
Moja kamarátka sa teraz tak trápi s cukrom. Každú chvíľu si ho premeriava, samozrejme, že po každom jedle ten cukor vystúpi, ale ten stres, ktorý pri tom meraní každý deň zažíva je oveľa nebezpečnejší ako nejaký kúsok jedla navyše.
valeri
@hanula , dočítala som ten článok a vychádza mi z t oho, že vlastne telo sa bráni tým všetkým "zdravým diétam" zvýšením cholesterolu a biznos prekvitá na všetkých stranách. Zarába sa na "zdravých potravinách", na liekoch na zníženie cholesterolu a aj na zázračných prírodných produktoch a ak ja mám stres, ktorý mi možno zapríčiňuje zvýšenú hladinu cholesterolu, ako mi povedala lekárka, tak si ho vyrábam sama, už len tým, že rok a pol čo mi to zistili, kontrolujem čo môžem zjesť a čo nie. Predtým som sa nikdy nad tým nezamýšľala. Zeleninu, ovocie, jogurty, ryby a pod. mám rada odjakživa, ale ako nám otĺkajú o hlavu, že napr. škodia vajíčka a bravčová masť, ktorá je najvyváženejší živočíšny tuk, a my sa toho držíme, začínam mať takéto problémy. Asi má môj syn pravdu, že kým som jedla všetko, nič mi nebolo a keď čítam tie články, tuším mu musím dať zapravdu.
nadia56
@valeri , urcite sa ti ohlasia a ak by nahodou nie, skus pozriet aj v lekarni alebo v obchode so zdravou vyzivou, daj vediet ako si pochodila, nech sa ti dari :-)
alena45
mne tieto všetky produkty, a vôbec nie lacné, nielen jačmeň, chlorella, ale aj produkty z Aloe vera a iné pripadajú tak, že fungujú na toho, čo tomu verí. Ja si dám radšej čaj zo žihľavy, ktorá čistí krv, sirup z čiernej bazy, ktorý je najlepší na imunitu, pohánku na elasticitu žil, a iné, u nás prirodzené liečivky.
valeri
Ešte raz Vám ďakujem všetkým za Vaše rady a príspevky, veľmi si cením Váš záujem.
@nadia56- už sa mi ozvali , vďaka za typ.
julica
Mám kamarátku, je naozaj chudá, ale cholesterol má vysoký. Avšak keď je niekto chudý, to automaticky neznamená, že sa stravuje zdravo! A to je aj príčina cholesterolu tejto kamarátky: vyprážané a smotanové omáčky, to je viackrát do týždňa. Asi tak
danka13
Ja by som mohla poradit na zvyseny cholesterol "obycajny" zazvor.Je to prirodny zazrak,je na vsetko mozne.Najdite si na googly o zazvore a urcite mi date za pravdu.Ja som z tych,co radsej siahnem po prirode,ako po chemii,ked mam nejaky problem.Kazdy den si uvarim zo zazvoru caj a je mi dobre.Je pravda,ze caj je zvlastny,stipka,ale je to sila zvyku.Vyskusajte a uvidite.Vela zdravia
valeri
@danka13
ved aj tiež zastávam ten názor, že lieky sú už len krajné riešenie, preto som sa obrátila na varecháčov :-)). Zázvor dobre poznám a varím si čaj aj z koreňa - čerstvého a užívam aj mletý zázvor rozmiešaný vo vode.
babi
Nedá mi nevstúpiť do tejto diskusie, keďže mám tiež osobné skúsenosti. V našej rodine je geneticky zvýšený cholesterol ,takže som bola postihnutá aj ja, hoci moja váha je 58 kg. už veľa rokov a stravujem sa zdravo.
Pred 4r. som mala zdravotné problémy ,kroré sice nesúviseli s cholesterólom, ale začala som piť čaj LAPACHO, predáva sa v predajňách Sypané čaje - možno aj v lekárňach, len neviem, či tam nemajú len sáčkový - ten nie je dobrý.
Na moje veľké prekvapenie, po tomto čaji mi klesol aj cholesteról na normálnu hodnotu a mám ju dodnes. Čaj sa pije tri krát denne, po dobu 3,týžňov, potom pauza a znovu sa kúra opakuje. Ja som si urobila tri kúry za sebou. Poradia vám aj priamo v predajni.
Vrele doporučujem.
valeri
@babi
ďakujem za záujem aj za radu, pozriem sa po ňom, len nepíšeš, ako dlho má trvať tá pauza.
babi
@valeri , ja si teraz už presne nepamätám či tá pauza bola dva,alebo tri týždne,ale treba si vypýtať taký letáčik o tom čaji a tam je všetko napísané, ako sa varí, na čo je vhodný a ako ho treba piť .
radox1
klinicky testovany ,sama lekarka mi ho odporucila,nakolko vie ze sa vyhybam liekom,mne pomohol zo 6 na asi 4,a to som uz skusil vselico.



1x radox1
radox1
@Staflik (24.5.2017 16:07)

tak ma pouc o tej tvojej spravnej kuchyni.a radsej ako si nazval srandy,ako lieky na predpis s vedlajsimi ucinkami.