Recepty, kde je ocot vínny červený
Hovädzí jazyk s pistáciami a tekvicovým pyré
Nedeľný obed bol vždy synonymom
toho najlepšieho a najchutnejšieho. Chvíľou,
v ktorej sa akoby spomalil čas....
Kačacie prsia s karamelizovanými figami a so šošovicovým šalátom
Na jablkové pyré ošúpeme jablká, nakrájame
ich na plátky a vložíme do hrnca. Pridáme koreniny, ...
Bezlepkové cviklové cestoviny
Ošúpanú cviklu nakrájame na malé kúsky a v miske zmiešame s lyžicou olivového oleja. Pečieme v...
Čokoládová pena s pomarančovým čatní
Smotanu na šľahanie spolu s metličkami, ktorými ju budeme šľahať,
dáme do mrazničky. Bude tam...
Kubánska Ropa Vieja - trhané hovädzie mäso
Národné kubánske jedlo, tradične servírované s ryžou, čiernou fazuľou a plantain banánmi...
Grilované kuracie kúsky s jarným šalátom
V miske vymiešame marinádu (soľ, mleté korenie, med, kečup, olej a grilovacie
korenie)...
Knedle plnené pečeným bravčovým plieckom
Umyté a osušené bravčové pliecko vložíme
do pekáča. Posypeme soľou, korením, tymianom, nakrájanou cibuľou...
Paprikové zemiaky s cibuľou
Takéto zemiaky máme veľmi radi najmä k suchému mäsu, ako údené, šnicle atď.
Gratinovaný kozí syr s cibuľovým čatní
Cibuľu nakrájame na tenké plátky, orestujeme na oleji, pridáme cukor
a necháme skaramelizovať. Pridáme badián,...
Zemiakové placky s cibuľovým džemom
Zemiaky očistíme, najemno nastrúhame, pridáme
ostatné suroviny a vypracujeme zemiakové cesto. Na
rozohriatej panvici s olejom...
Bryndzová kroketa v pikantnom domácom ajvare
Baklažán pozdĺžne prekrojíme na polovicu, dužinu nakrojíme do tvaru mriežky.
Čevapčiči s ajvarom - národné jedlo Chorvátska
Slovo ćevap pochádza z tureckého kebap. Najznámejší je hajdučki ćevap, ktorý sa pripravoval nad otvoreným...
Wiener Schnitzel - národné jedlo Rakúska
Pojem Wiener Schnitzel je chránené geografické označenie pre rezeň z teľacieho mäsa. Z akéhokoľvek iného mäsa...
Len štyri suroviny (slíže)
Taliani majú špagety Aglio e Olio (cesnak a olej). Super jednoduché a vyborné. Aj v...
Fileta zo sumca v červenom víne à la Mária Terézia
Kráľovné a králi. Občas rozumní a predvídaví,
občas márniví a hriešni, ale takmer vždy so
svojskými...
Sviečkovica s chimichurri omáčkou
Hovädziu sviečkovicu očistíme a nakrájame na 4 rovnaké kúsky. Na rozpálenom grile ich sprudka opečieme z...
Chlebová polévka s houbami
Mám k chlebu velkou úctu a nikdy by mě nenapadlo chleba vyhodit. Snažím se ho kupovat...
Cviklové „carpaccio” s nakladaným cesnakom
Nakladaný cesnak: Zo surovín okrem cesnaku uvaríme rozvar a necháme ho vychladnúť. Spolu s cesnakom ho...
Zelená fazuľka so zemiakmi a uhorkový sambal
Prisla mi pod ruky juhoafricka tocena klobasa, boerewors tak som si vygoogloval aj ich domace prilohy,...
Chrbát z jeleňa s hruškovým čatní
Tekvicové pyré: Tekvicu na pyré očistíme, nakrájame na kocky, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a...
Polievka Panzanella
Pri príprave chutnej a osviežujúcej studenej polievky stačí len zájsť do záhrady alebo na trh pre uhorky...
Cestovinový šalát
Máte chuť na rýchly a ľahký obed? Vyskúšajte tento vynikajúci cestovinový šalát, vhodný nie len na...
Špargľový šalát
K jari a letu šaláty jednoducho patria. Tento prislúcha ešte jari. Našla som ho na...

Hovädzí jazyk s pistáciami a tekvicovým pyré
Nedeľný obed bol vždy synonymom toho najlepšieho a najchutnejšieho. Chvíľou, v ktorej sa akoby spomalil čas....

Kačacie prsia s karamelizovanými figami a so šošovicovým šalátom
Na jablkové pyré ošúpeme jablká, nakrájame ich na plátky a vložíme do hrnca. Pridáme koreniny, ...

Bezlepkové cviklové cestoviny
Ošúpanú cviklu nakrájame na malé kúsky a v miske zmiešame s lyžicou olivového oleja. Pečieme v...

Čokoládová pena s pomarančovým čatní
Smotanu na šľahanie spolu s metličkami, ktorými ju budeme šľahať, dáme do mrazničky. Bude tam...

Kubánska Ropa Vieja - trhané hovädzie mäso
Národné kubánske jedlo, tradične servírované s ryžou, čiernou fazuľou a plantain banánmi...

Grilované kuracie kúsky s jarným šalátom
V miske vymiešame marinádu (soľ, mleté korenie, med, kečup, olej a grilovacie korenie)...

Knedle plnené pečeným bravčovým plieckom
Umyté a osušené bravčové pliecko vložíme do pekáča. Posypeme soľou, korením, tymianom, nakrájanou cibuľou...

Paprikové zemiaky s cibuľou
Takéto zemiaky máme veľmi radi najmä k suchému mäsu, ako údené, šnicle atď.

Gratinovaný kozí syr s cibuľovým čatní
Cibuľu nakrájame na tenké plátky, orestujeme na oleji, pridáme cukor a necháme skaramelizovať. Pridáme badián,...

Zemiakové placky s cibuľovým džemom
Zemiaky očistíme, najemno nastrúhame, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme zemiakové cesto. Na rozohriatej panvici s olejom...

Bryndzová kroketa v pikantnom domácom ajvare
Baklažán pozdĺžne prekrojíme na polovicu, dužinu nakrojíme do tvaru mriežky.

Čevapčiči s ajvarom - národné jedlo Chorvátska
Slovo ćevap pochádza z tureckého kebap. Najznámejší je hajdučki ćevap, ktorý sa pripravoval nad otvoreným...

Wiener Schnitzel - národné jedlo Rakúska
Pojem Wiener Schnitzel je chránené geografické označenie pre rezeň z teľacieho mäsa. Z akéhokoľvek iného mäsa...

Len štyri suroviny (slíže)
Taliani majú špagety Aglio e Olio (cesnak a olej). Super jednoduché a vyborné. Aj v...

Fileta zo sumca v červenom víne à la Mária Terézia
Kráľovné a králi. Občas rozumní a predvídaví, občas márniví a hriešni, ale takmer vždy so svojskými...

Sviečkovica s chimichurri omáčkou
Hovädziu sviečkovicu očistíme a nakrájame na 4 rovnaké kúsky. Na rozpálenom grile ich sprudka opečieme z...

Chlebová polévka s houbami
Mám k chlebu velkou úctu a nikdy by mě nenapadlo chleba vyhodit. Snažím se ho kupovat...

Cviklové „carpaccio” s nakladaným cesnakom
Nakladaný cesnak: Zo surovín okrem cesnaku uvaríme rozvar a necháme ho vychladnúť. Spolu s cesnakom ho...

Zelená fazuľka so zemiakmi a uhorkový sambal
Prisla mi pod ruky juhoafricka tocena klobasa, boerewors tak som si vygoogloval aj ich domace prilohy,...

Chrbát z jeleňa s hruškovým čatní
Tekvicové pyré: Tekvicu na pyré očistíme, nakrájame na kocky, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a...

Polievka Panzanella
Pri príprave chutnej a osviežujúcej studenej polievky stačí len zájsť do záhrady alebo na trh pre uhorky...

Cestovinový šalát
Máte chuť na rýchly a ľahký obed? Vyskúšajte tento vynikajúci cestovinový šalát, vhodný nie len na...

Špargľový šalát
K jari a letu šaláty jednoducho patria. Tento prislúcha ešte jari. Našla som ho na...