Silvestrovské dipy videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 31. decembra 2023

Keď je čas oslavovať, pripravte výborné dipy, do ktorých si hostia môžu namáčať pečivo, čipsy, tortilly alebo tyčinky.

4 - 6
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

Pikantný sardinkový dip:
125 g
100 g
z 1 citróna
1 ks
1 hrsť (nasekaná)
štipka
štipka
štipka
Fazuľový dip s fetou:
1 ks
1/2 ČL
1/2 PL
3 PL
400 g
200 g
1 strúčik
z 1/2 citróna
hrsť čerstvé (petržlenová vňať, pažítka, koriander)
1 ČL
Cícerový dip s paprikou:
400 g
200 g
1 strúčik
2 PL (sezamová pasta)
2 PL
štipka
štipka




Postup

  1. 1

    Pikantný sardinkový dip: Sardinky preložíme do misky aj s olejom a jemne roztlačíme vidličkou. Rozmiešame s jogurtom, citrónovou šťavou, najemno nasekanou šalotkou a nadrobno nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou. Posypeme mletou údenou paprikou, kajenským korením a sušenou cibuľou. Premiešame. Ak je to potrebné, dochutíme ešte citrónovou šťavu.

  2. 2

    Fazuľový dip s fetou: Najemno nasekanú červenú cibuľu rozmixujeme so soľou, kryštálovým cukrom a vínnym octom. Cibuľovú zmes preložíme do misky a do mixéra dáme fazuľu spolu s nálevom, pridáme syr feta, prelisovaný cesnak, citrónovú šťavu a krátko premixujeme. Pridáme najemno nasekané bylinky, čili pastu a krátko mixujeme. Fazuľovú zmes preložíme do misy a nakoniec jemne primiešame cibuľovú zmes.

  3. 3

    Cícerový dip s paprikou: Cícer aj s trochou nálevu najemno rozmixujeme. Pridáme nakrájané papriky, pretlačený strúčik cesnaku, tahini, citrónovú šťavu, štipku soli aj mletej rasce. Mixujeme, kým sa všetky zložky nespoja dohladka. Pridajme trochu nálevu z cícera alebo citrónovej šťavy, ak je to potrebné. Podávame so zeleninou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia