Tourin (francúzska cesnaková polievka)
Foto: bugout
Francúzska cesnaková polievka. Receptov je viac a rôznia sa v detailoch (v recepte na ne zväčša upozorním). Všetky majú spoločné to, že je rýchla Zobraziť celý popisFrancúzska cesnaková polievka. Receptov je viac a rôznia sa v detailoch (v recepte na ne zväčša upozorním). Všetky majú spoločné to, že je rýchla a jednoduchá. Kto ju pozná, budem rád, ak ma doplní alebo opraví... Dobrú chuť.
Postup
-
1
Cesnak ošúpeme a strúčiky prekrojíme zhruba na polovicu (množstvo upravíme podľa chuti a kvality cesnaku). Niekde ho v receptoch popučili, inde nasekali, alebo aj nechali vcelku. Takže ja som išiel strednou cestou. Dáme ho opekať na masť alebo zmes oleja a masla do svetlohneda.
- 2
Zaprášime múkou a opekáme ďalšiu minútku. Zalejeme vodou (vývarom určite nič nepokazíme, ale vo väčšine receptov je voda) a varíme zakryté cca 20 minút.
- 3
Bielok oddelíme od žĺtka a zavaríme ho do polievky ako máme vo zvyku napríklad pri rascovej polievke. Polievku odstavíme. Žĺtok zmiešame s octom, pridáme k nemu trochu polievky, aby sa náhodou nezrazilo a vlejeme ho do už odstavenej polievky.
- 4
S vajcom sa to riešilo rôzne. Niekde pridali ocot do bielka a niekde do žĺtka. S octom v bielku som sa nestretol, tak som ho dal do žĺtka tak ako to poznám z jednej tureckej polievky. Vínny ocot som nemal, tak som dal balsamico a preto je polievka tmavšia ako by mala byť...
Tiež cesnaková polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vo Francúzsku som sa s ňou nestretol ani ja (alebo som ani nevedel čo to je 😂) a ani som moc nehľadal. Bol som len šesť dní a to som sa stabilne napchávl cibuľovou ktorú idem robiť pravdepodobne dnes. Túto som včera skúšal lebo je to rýchlovka a bol som zvedavý aká bude.