Cesnaková polievka
Cesnaková polievka

Tourin (francúzska cesnaková polievka)

bugout - fotkabugout, 17. marca 2023
Tourin (francúzska cesnaková polievka)
Foto: bugout

Francúzska cesnaková polievka. Receptov je viac a rôznia sa v detailoch (v recepte na ne zväčša upozorním). Všetky majú spoločné to, že je rýchla Zobraziť celý popisFrancúzska cesnaková polievka. Receptov je viac a rôznia sa v detailoch (v recepte na ne zväčša upozorním). Všetky majú spoločné to, že je rýchla a jednoduchá. Kto ju pozná, budem rád, ak ma doplní alebo opraví... Dobrú chuť.

Suroviny

10 - 12 strúčikov
 (alebo maslo, olej)
1 PL
700 ml
1 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Cesnak ošúpeme a strúčiky prekrojíme zhruba na polovicu (množstvo upravíme podľa chuti a kvality cesnaku). Niekde ho v receptoch popučili, inde nasekali, alebo aj nechali vcelku. Takže ja som išiel strednou cestou. Dáme ho opekať na masť alebo zmes oleja a masla do svetlohneda.

  2. 2

    Zaprášime múkou a opekáme ďalšiu minútku. Zalejeme vodou (vývarom určite nič nepokazíme, ale vo väčšine receptov je voda) a varíme zakryté cca 20 minút.

  3. 3

    Bielok oddelíme od žĺtka a zavaríme ho do polievky ako máme vo zvyku napríklad pri rascovej polievke. Polievku odstavíme. Žĺtok zmiešame s octom, pridáme k nemu trochu polievky, aby sa náhodou nezrazilo a vlejeme ho do už odstavenej polievky.

  4. 4

    S vajcom sa to riešilo rôzne. Niekde pridali ocot do bielka a niekde do žĺtka. S octom v bielku som sa nestretol, tak som ho dal do žĺtka tak ako to poznám z jednej tureckej polievky. Vínny ocot som nemal, tak som dal balsamico a preto je polievka tmavšia ako by mala byť...

Diskusia k receptu

zahra
Uz je v KK, zaujimave ze som sa s nou vo Francuzsku nestretla,cim skor vyskusam.
2x li a bugout
bugout
@zahra (18.3.2023 05:44)
Vo Francúzsku som sa s ňou nestretol ani ja (alebo som ani nevedel čo to je 😂) a ani som moc nehľadal. Bol som len šesť dní a to som sa stabilne napchávl cibuľovou ktorú idem robiť pravdepodobne dnes. Túto som včera skúšal lebo je to rýchlovka a bol som zvedavý aká bude.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia