Mrkvovo-cviklový šalát fotorecept
Foto: tejaja
Zeleninové šaláty sú vhodné v každom ročnom období. Na jeseň príde vhod cvikla a mrkva. Kombinácia týchto dvoch druhov zeleniny je veľmi dobrá, vzájomne Zobraziť celý popisZeleninové šaláty sú vhodné v každom ročnom období. Na jeseň príde vhod cvikla a mrkva. Kombinácia týchto dvoch druhov zeleniny je veľmi dobrá, vzájomne sa dopĺňajú.
porcie
príprava
Postup
-
1
Mrkvu a uvarenú cviklu nastrúhame do misky. Olej nalejeme na cviklu, vidličkou s ním premiešame najprv cviklu, až potom zmiešame cviklu s mrkvou. Pridáme nasekanú vňať.
-
2
Metličkou prešľaháme ocot, cukor, korenie a soľ. Pridáme k zelenine a premiešame.
-
3
Porcie posypeme nahrubo narezanými orechmi a podávame s chlebom alebo hriankou.
Cviklu milujem.😊 Robím ju na veľa spôsobov, a šalãtov mãm viac druhov, aj zo surovej cvikly, aj z varenej. Máte pravdu, je to vitamínovå bomba. Ale vysokű biologickú hodnotu mã aj vňať cvikly. Použîvam ju často. Nemãte nejaký recept s vňaťou? Bola by som vãm vďačná.
- je to zamčené, nutno se přihlásit přes záložku Premium
- přístup po přihlášení na záložce Premium