Chrumkavé kuracie kúsky s paradajkovou omáčkou
			   Jana Štrbková 
mesačník Varecha, 30. marca 2023
		   
		   mesačník Varecha, 30. marca 2023

Foto: Shutterstock
4
porcie
porcie
35 minút
príprava
príprava
12 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Na omáčku najemno nasekáme cibuľu a cesnak. Na olivovom oleji opražíme dozlatista, pridáme sterilizované paradajky a nadrobno nakrájanú čili papričku, osolíme podľa chuti.
- 2
 Na miernom plameni dusíme do zhustnutia. Nakoniec dochutíme vínnym octom.
- 3
 Kuracie prsia nakrájame na pásiky. Kukuričné lupienky rozdrvíme a zmiešame so strúhankou. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Obalíme v múke, rozšľahanom vajíčku a strúhanke s lupienkami.
- 4
 V panvici rozohrejeme vyššiu vrstvu oleja a na miernom ohni vypražíme z oboch strán. Kuracie kúsky podávame s paradajkovou omáčkou.
Tiež vyprážané kura:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu