Chrumkavé kuracie kúsky s paradajkovou omáčkou
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 30. marca 2023
mesačník Varecha, 30. marca 2023
Foto: Shutterstock
4
porcie
porcie
35 minút
príprava
príprava
12 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na omáčku najemno nasekáme cibuľu a cesnak. Na olivovom oleji opražíme dozlatista, pridáme sterilizované paradajky a nadrobno nakrájanú čili papričku, osolíme podľa chuti.
- 2
Na miernom plameni dusíme do zhustnutia. Nakoniec dochutíme vínnym octom.
- 3
Kuracie prsia nakrájame na pásiky. Kukuričné lupienky rozdrvíme a zmiešame so strúhankou. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Obalíme v múke, rozšľahanom vajíčku a strúhanke s lupienkami.
- 4
V panvici rozohrejeme vyššiu vrstvu oleja a na miernom ohni vypražíme z oboch strán. Kuracie kúsky podávame s paradajkovou omáčkou.
Tiež vyprážané kura:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu