Šalát s cviklovou hruškou
Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno & Tapas v Poprade a spoluautorkou projektu LadyChef, 30. novembra 2021
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno & Tapas v Poprade a spoluautorkou projektu LadyChef, 30. novembra 2021

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
Suroviny
| 4 ks |
|
| 120 g |
|
| 1 bal. (mix) |
|
| 150 ml |
|
| 450 ml (ideálne z odšťavenej cvikly) |
|
| 85 g |
|
| 13 guľôčok |
|
| 2 ks |
|
| 1 hviezdička |
|
| 5 PL |
|
|
|
|
| 2 PL |
|
| 1 ČL |
|
| 25 g |
|
|
|
Postup
-
1
Biele víno zmiešame s cviklovou šťavou, pridáme cukor, koreniny, vínny ocot, soľ a necháme zovrieť.
- 2
Hrušky olúpeme, stopku (ak majú) necháme a zrežeme tak, aby mohli stáť. Vložíme ich do vínovo–cviklovej zmesi a pomaly varíme 30–40 minút. Potom odstavíme a hrušky necháme v šťave chladnúť aspoň 6 hodín, ideálne cez noc.
- 3
Na druhý deň zo šťavy odlejeme asi 1 dcl, varom zredukujeme. K redukcii pridáme 2 PL olivového oleja, nastrúhanú pomarančovú kôru a dobre vymiešame. Vlašské orechy aj tekvicové semienka nasucho opražíme.
- 4
Na šalátové listy položíme kozí syr, ochutíme redukciou, posypeme opraženým semienkami a orechmi. Nakoniec naaranžujeme rozkrojenú hrušku.
Tiež Šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu