Dokonalá francúzska majonéza
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 6. apríla 2022
mesačník Varecha, 6. apríla 2022
Foto: Shutterstock.com
15 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Do sklenenej misy vložíme čerstvé žĺtky, posypeme ich soľou a šľaháme do hustej peny.
- 2
Za stáleho šľahania po kvapkách pridávame olivový olej. Keď sa hmoty spoja, postupne pridávame citrónovú šťavu, vínny ocot, mleté čierne korenie, štipku cukru, worcesterskú omáčku a francúzsku horčicu.
- 3
Smotanu na šľahanie dotuha vyšľaháme a jemne primiešame do pripravenej majonézy.
Tiež domáca majonéza:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tiez mi velmi "nevonia" olivovy olej v majoneze... A to mam olivovy olej velmi rad.
Ale obetujem jednu polovicu davky a vyskusam.