Domáca majonéza
Domáca majonéza

Dokonalá francúzska majonéza

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 6. apríla 2022
Dokonalá francúzska majonéza
Foto: Shutterstock.com
15 minút
príprava

Suroviny

2 ks čerstvé
1/2 ČL
200 ml
z 1/2 citróna
3 PL
1/2 ČL
štipka
1/4 PL
1/4 PL
150 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do sklenenej misy vložíme čerstvé žĺtky, posypeme ich soľou a šľaháme do hustej peny.

  2. 2

    Za stáleho šľahania po kvapkách pridávame olivový olej. Keď sa hmoty spoja, postupne pridávame citrónovú šťavu, vínny ocot, mleté čierne korenie, štipku cukru, worcesterskú omáčku a francúzsku horčicu.

  3. 3

    Smotanu na šľahanie dotuha vyšľaháme a jemne primiešame do pripravenej majonézy.

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
plk
plk
Dobry den.
Tiez mi velmi "nevonia" olivovy olej v majoneze... A to mam olivovy olej velmi rad.
Ale obetujem jednu polovicu davky a vyskusam.
haji
Už jsem zkoušela majonézu i z olivoil, je jemnější z tzv. pokrutinového olivoil, který není tak silné chuti jako olivoil panenský.
evanaaa
Takto som kedysi aj aj robievala majonézu, najprv som šľahala samotné žĺtka asi minútu, a potom pridávala olej - slnečnicový a ostatné ochucovadlá....až na tú šľahačku, s tou som neskúšala.
používateľ nemá avatar
plk
plk
Tak som vyskusal, co som si nevedel predstavit - majoneza s olivovym olejom. A... vazne dobra.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha