Drobné snehové pečivo
Drobné snehové pečivo

Snehové pusinky

Dominika Onofrejová
Domčine laskonky, 15. júla 2022
Snehové pusinky
Foto: Pravda - Ivan Majerský
2 plechy
porcie
20 minút
príprava
90 minút
na 100 °C

Suroviny

75 g (asi 3 vajcia)
110 g
1/2 PL
1/2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pusinky pripravujeme večer vopred, pretože je potrebné sušiť ich v rúre celú noc. Rúru vyhrejeme na 150 °C.

  2. 2

    Bielky šľaháme na vysokých otáčkach do polotuha. Prisypeme kryštálový cukor a ďalej šľaháme dotuha. Pridáme vínny ocot a prešľaháme. Nakoniec pridáme škrob a opäť prešľaháme. Hotové snehové cesto je lesklé a krásne drží špičku. Pozrite si názorný fotonávod na prípravu snehového cesta, ktorý nájdete TU.

    Snehové pusinky - obrázok 2
  3. 3

    Papier na pečenie prilepíme v rohoch snehovým cestom na plech na pečenie, aby sa v rúre nenadvihoval. Doma v rúre pečieme vždy naraz len jeden plech.

  4. 4

    Do cukrárskeho vrecka vložíme hladkú alebo ozdobnú špičku (napríklad Wilton 6 B). Vrecko naplníme pripraveným snehovým cestom.

  5. 5

    Na papier na pečenie nastriekame pusinky. Pusinky počas sušenia narastú, preto medzi nimi nechávame dostatočné rozstupy.

  6. 6

    Pripravený plech vložíme do rúry vyhriatej na 150 °C a ihneď teplotu znížime na 100 °C a pusinky sušíme 1,5 hodiny. Keď sa pusinky dosušia, rúru neotvárame a necháme v nej plech celú noc.

  7. 7

    Na druhý deň plech vyberieme. A pusinky sú hotové.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha