Snehové pusinky
Domčine laskonky, 15. júla 2022
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
na 100 °C
Postup
-
1
Pusinky pripravujeme večer vopred, pretože je potrebné sušiť ich v rúre celú noc. Rúru vyhrejeme na 150 °C.
- 2
Bielky šľaháme na vysokých otáčkach do polotuha. Prisypeme kryštálový cukor a ďalej šľaháme dotuha. Pridáme vínny ocot a prešľaháme. Nakoniec pridáme škrob a opäť prešľaháme. Hotové snehové cesto je lesklé a krásne drží špičku. Pozrite si názorný fotonávod na prípravu snehového cesta, ktorý nájdete TU.
- 3
Papier na pečenie prilepíme v rohoch snehovým cestom na plech na pečenie, aby sa v rúre nenadvihoval. Doma v rúre pečieme vždy naraz len jeden plech.
- 4
Do cukrárskeho vrecka vložíme hladkú alebo ozdobnú špičku (napríklad Wilton 6 B). Vrecko naplníme pripraveným snehovým cestom.
- 5
Na papier na pečenie nastriekame pusinky. Pusinky počas sušenia narastú, preto medzi nimi nechávame dostatočné rozstupy.
- 6
Pripravený plech vložíme do rúry vyhriatej na 150 °C a ihneď teplotu znížime na 100 °C a pusinky sušíme 1,5 hodiny. Keď sa pusinky dosušia, rúru neotvárame a necháme v nej plech celú noc.
- 7
Na druhý deň plech vyberieme. A pusinky sú hotové.
Tiež pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu