Snehová roláda
Snehová roláda

Bielková roláda s malinami a aróniovým rozvarom

navardaco - fotkanavardaco, 14. septembra 2022
Bielková roláda s malinami a aróniovým rozvarom
Foto: navardaco


Zdroj: Môj instagram

12
porcií
90 minút
príprava
22 minút
na 180 °C

Suroviny

Snehový korpus:
6 ks
330 g
1 PL
1 PL
65 g
Krém:
250 g
250 ml (33 %)
Aróniový rozvar:
250 g
100 g
Okrem toho:
50 g
 (na posypanie rolády)




Postup

  1. 1

    Bielky začneme šľahať na nižších otáčkach a postupne asi po 2 minútach šľahania pridáme po lyžičkách krupicový cukor a šľaháme do hustej a lesklej konzistencie asi 10 minút.

  2. 2

    Pred koncom pridáme vínny ocot a Zlatý klas. Sneh nanesieme na papierom vystlaný plech o štandardnej veľkosti a posypeme lupienkami mandlí.

  3. 3

    Pečieme asi 12 minút pri teplote 180 stupňov a následne znížime na 160 stupňov a dopekáme ešte 20 minút. Po upečení snehový korpus pretočíme, stiahneme papier na pečenie a zrolujeme. Necháme vychladnúť.

  4. 4

    Medzi tým pripravíme krém: Vyšľaháme smotanu a osobitne mascarpone – spojíme (ja sladidlo nepridávam, nakoľko cesto je dosť sladké a krém sladkosť pekne neutralizuje). Krém natrieme do ¾ na vychladnutý snehový korpus.

    Bielková roláda s malinami a aróniovým rozvarom - obrázok 4
  5. 5

    Na krém uložíme maliny a aróniový rozvar, ktorý pripravíme varením arónie s cukrom asi 20 minút. Zrolujeme a roládu necháme stuhnúť v chladničke aspoň hodinu. Roládu pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

    Bielková roláda s malinami a aróniovým rozvarom - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia