Bielková roláda s malinami a aróniovým rozvarom
Foto: navardaco
Zdroj: Môj instagram
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Snehový korpus: | |
6 ks |
|
330 g |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
65 g |
|
Krém: | |
250 g |
|
250 ml (33 %) |
|
Aróniový rozvar: | |
250 g |
|
100 g |
|
Okrem toho: | |
50 g |
|
(na posypanie rolády) |
|
Postup
-
1
Bielky začneme šľahať na nižších otáčkach a postupne asi po 2 minútach šľahania pridáme po lyžičkách krupicový cukor a šľaháme do hustej a lesklej konzistencie asi 10 minút.
- 2
Pred koncom pridáme vínny ocot a Zlatý klas. Sneh nanesieme na papierom vystlaný plech o štandardnej veľkosti a posypeme lupienkami mandlí.
- 3
Pečieme asi 12 minút pri teplote 180 stupňov a následne znížime na 160 stupňov a dopekáme ešte 20 minút. Po upečení snehový korpus pretočíme, stiahneme papier na pečenie a zrolujeme. Necháme vychladnúť.
- 4
Medzi tým pripravíme krém: Vyšľaháme smotanu a osobitne mascarpone – spojíme (ja sladidlo nepridávam, nakoľko cesto je dosť sladké a krém sladkosť pekne neutralizuje). Krém natrieme do ¾ na vychladnutý snehový korpus.
- 5
Na krém uložíme maliny a aróniový rozvar, ktorý pripravíme varením arónie s cukrom asi 20 minút. Zrolujeme a roládu necháme stuhnúť v chladničke aspoň hodinu. Roládu pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Tiež snehová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu