Pečené bravčové rebierka fotorecept
Foto: kucharka
Ja som ich piekla v rúre, ale hodia sa aj na opekačku. Recept je podľa môjho obľúbeného Jamesa Martina.
príprava
Suroviny
Rebierka: | |
2 kg |
|
1 ks nakrájaná |
|
2 ks |
|
1 hlavička (rozpolená) |
|
1 ČL |
|
250 ml |
|
Omáčka: | |
125 ml |
|
150 g |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
75 ml |
|
50 ml |
|
Postup
-
1
Rebierka: Rebierka dáme do veľkého hrnca so všetkými surovinami. Zalejeme vodou a privedieme k varu.
-
2
Oheň stiahneme a varíme na slabom ohni 1-1,5 hodiny, alebo až pokiaľ nie sú rebierka mäkké.
-
3
Zatiaľ na panvici zohrejeme kečup a cukor, zohrievame 2-3 minúty, aby sa cukor roztopil. Pridáme (okrem whisky) všetky ostatné suroviny a jemne necháme bublať asi 5 minút. Až teraz pridáme whisky a odstavíme z ohňa. Necháme vychladnúť.
-
4
Mäkké rebierka vyberieme z hrnca a štetcom ich bohato potrieme omáčkou.
-
5
Dáme do vyhriatej rúry, pečieme 10 minút na 240 °C. Otočíme a dáme na 5 minút na gril.
-
6
My sme mali so zemiakmi a mrkvovým šalátom. Mrkvový šalát: nastrúhaná mrkva, kremžská horčica, ocot, olivový olej, soľ a korenie.
Ďakujem za pochvalu.
Tak daj vedieť ako chutilo.
V lete na opekačke na záhrade, s dobrými ľuďmi, by chutilo ešte viac :-)
Tak sme dve,ktoré by sme si to dali a ja práve s trstinovým. @Kucharka :fajnotku si pripravila.
Muscovado je tiež trstinový cukor. Veľmi sa hodí na grilované jedlá.
Trstinovým cukrom, ako hovorí @farbuska , sa určite nič nepokazí. Tiež to bude dobrota :-)
@haji , ďakujem … holub s tanierom už štartuje …
Děkujííí, otevírám okno i náruč, je to holub hrdina - v těchto vedrech taková štreka a ty jsi zlato!
Ďakujem. Áno, sú geniálne. Najlepšie na tom je, že pri jedení sú všetci ticho… a špinavý až za ušami :-)))
Rada by som ponúkla :-)