Pečené bravčové rebierka
Pečené bravčové rebierka

Pečené bravčové rebierka fotorecept

kucharka - fotkakucharka, 1. augusta 2022
Pečené bravčové rebierka (fotorecept)
Foto: kucharka

Ja som ich piekla v rúre, ale hodia sa aj na opekačku. Recept je podľa môjho obľúbeného Jamesa Martina.

20 minút
príprava

Suroviny

Rebierka:
2 kg
1 ks nakrájaná
2 ks
1 hlavička (rozpolená)
1 ČL
250 ml
Omáčka:
125 ml
150 g
2 PL
1 ČL
1 ČL
75 ml
50 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rebierka: Rebierka dáme do veľkého hrnca so všetkými surovinami. Zalejeme vodou a privedieme k varu.

    Pečené bravčové rebierka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Oheň stiahneme a varíme na slabom ohni 1-1,5 hodiny, alebo až pokiaľ nie sú rebierka mäkké.

    Pečené bravčové rebierka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zatiaľ na panvici zohrejeme kečup a cukor, zohrievame 2-3 minúty, aby sa cukor roztopil. Pridáme (okrem whisky) všetky ostatné suroviny a jemne necháme bublať asi 5 minút. Až teraz pridáme whisky a odstavíme z ohňa. Necháme vychladnúť.

    Pečené bravčové rebierka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäkké rebierka vyberieme z hrnca a štetcom ich bohato potrieme omáčkou.

    Pečené bravčové rebierka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dáme do vyhriatej rúry, pečieme 10 minút na 240 °C. Otočíme a dáme na 5 minút na gril.

    Pečené bravčové rebierka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    My sme mali so zemiakmi a mrkvovým šalátom. Mrkvový šalát: nastrúhaná mrkva, kremžská horčica, ocot, olivový olej, soľ a korenie.

Diskusia k receptu

farbuska
Aha! Kompletné menu si dnes pridala... :) Najviac ma oslovili tieto rebierka. Určite na ne príde. Dokonca aj muscovado cukor mám. Vďaka za recept.
haji
Pěkný receptík, žebírka takto připravená jsou jistě měkká, samá chuť ... slintám si do klávesnice! Díky za milou inspiraci a krásné fotečky. Jsi šikulka!
haji
@kucharka (2.8.2022 17:33)
Děkujííí, otevírám okno i náruč, je to holub hrdina - v těchto vedrech taková štreka a ty jsi zlato!
mariamka
vyzerajú brutál! grilovacích marinád nie je nikdy dosť, už mám osvedčenú od @lyali , ale rada vyskúšam aj túto