Bravčové mäso
Bravčové mäso

Marocká bravčová panenka fotorecept

dorenika - fotkadorenika, 23. januára 2024
Marocká bravčová panenka (fotorecept)
Foto: Dorenika

Je mi jasné, že v Maroku nejedia bravčové mäso. Nazvala som ju tak preto, lebo používam marockú zmes korenia a podávam k nej tabbouleh Zobraziť celý popisJe mi jasné, že v Maroku nejedia bravčové mäso. Nazvala som ju tak preto, lebo používam marockú zmes korenia a podávam k nej tabbouleh a tzatziki.

5
porcií
10 (+ odstátie) minút
príprava
16-18 minút
na 180 °C

Suroviny

1 Ks
1/2 KL
1/2 KL
1/2 KL strúhaný
1/2 KL
1/2 KL
1 strúčik
2 PL
2 hrnčeky
1/2 KL




Postup

  1. 1

    Zohrejeme rúru na 180 °C. V miske zmiešame všetky koreniny, rozdrvený cesnak, zázvor a nasekaný rozmarín.

    Marocká bravčová panenka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso obalíme v korení a opečieme z každej strany na olivovom oleji. Preložíme do nádoby vhodnej na pečenie a prilejeme horúci vývar, ocot a 1 PL oleja. Pečieme 16-18 minút. Vyberieme z rúry a zakryjeme alobalom na 10 minút.

    Marocká bravčová panenka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    My to radi jedávame s tabboulehom, čo je šalát zo šošovice, cíceru, rajčín, cibule a byliniek. Robím k tomu aj tzatziki - tak, že zmiešam 1/2 nastrúhanej vyžmýkanej uhorky s 3 PL jogurtu a 1 strúčikom cesnaku. Ochutím soľou a korením.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia