Marocká bravčová panenka fotorecept
Foto: Dorenika
Je mi jasné, že v Maroku nejedia bravčové mäso. Nazvala som ju tak preto, lebo používam marockú zmes korenia a podávam k nej tabbouleh Zobraziť celý popisJe mi jasné, že v Maroku nejedia bravčové mäso. Nazvala som ju tak preto, lebo používam marockú zmes korenia a podávam k nej tabbouleh a tzatziki.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zohrejeme rúru na 180 °C. V miske zmiešame všetky koreniny, rozdrvený cesnak, zázvor a nasekaný rozmarín.
-
2
Mäso obalíme v korení a opečieme z každej strany na olivovom oleji. Preložíme do nádoby vhodnej na pečenie a prilejeme horúci vývar, ocot a 1 PL oleja. Pečieme 16-18 minút. Vyberieme z rúry a zakryjeme alobalom na 10 minút.
-
3
My to radi jedávame s tabboulehom, čo je šalát zo šošovice, cíceru, rajčín, cibule a byliniek. Robím k tomu aj tzatziki - tak, že zmiešam 1/2 nastrúhanej vyžmýkanej uhorky s 3 PL jogurtu a 1 strúčikom cesnaku. Ochutím soľou a korením.
Diskusia k receptu