Bravčové karé
Bravčové karé

Marinované rezne pečené so zemiakmi fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 2. januára 2023
Marinované rezne pečené so zemiakmi (fotorecept)
Foto: kimlo

Marinované rezne s prílohou z jedného pekáča, jednoduché, chutné a lacné jedlo, ktoré si iste obľúbite.
Zdroj: internet

4
porcie

Suroviny

4 plátky
1 ks
100-150 ml (10°)
podľa potreby (menšie)
Marináda:
3 PL
1 zarovnaná PL
2 PL
1 PL
1 PL
3 strúčiky
1 KL
1 KL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Najprv pripravíme marinádu: zmiešame olej, ocot, sójovú omáčku, papriku, kečup, soľ, mleté korenie, mletú rascu a rozotretý cesnak.

    Marinované rezne pečené so zemiakmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rezne naklepeme a dôkladne obalíme v marináde. Prikryté dáme do chladničky aspoň na 3 hodiny, najlepšie cez noc do druhého dňa.

    Marinované rezne pečené so zemiakmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cibuľu nakrájame na hrubo a položíme na dno pekáča. Na ňu položíme mäso a podlejeme trochou piva. Vložíme do vyhriatej rúry na 220 °C a odkryté pečieme asi 20 minút.

    Marinované rezne pečené so zemiakmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým očistíme zemiaky, malé necháme vcelku, väčšie prekrojíme. Osolíme, pokvapkáme olejom a premiešame.

    Marinované rezne pečené so zemiakmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pekáč s predpečeným mäsom vyberieme a zemiaky medzi mäso poukladáme. Ak je treba, ešte podlejeme, pekáč zakryjeme a vložíme do rúry, v ktorej sme znížili teplotu na 190 °C. Pečieme asi 30 minút.

    Marinované rezne pečené so zemiakmi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po polhodine pekáč vyberieme a rezne obrátime, prípadne prelejeme výpekom. Prikryté vrátime do rúry a pečieme ďalších 30 minút. Potom odkryjeme a zapečieme do zlatista, podľa farby zemiakov.

    Marinované rezne pečené so zemiakmi (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávame s prílohou z pekáča, zemiaky sú krásne upečené a mäso mäkké s chutnou omáčkou.

    Marinované rezne pečené so zemiakmi (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

kimlo
@kukulienka71 (3.1.2023 14:48)
Ďakujem za pochvalu, ona ta marináda to výborne ochutí a naviac sa zo zvyšku získa aj chutná omáčka. S tými prečenými zemiakmi fakt nemá chybu. 😋
kimlo
@kvakac (3.1.2023 16:28)
Máš pravdu kámo, veľmi dobrý jedlo, ak vyskúšaš, doma Ťa budú na rukách nosiť 😉
1x kvakac
sracz
Výborný a chutný technologický postup, ktorý často používam aj v našej kuchyni, @Kimlo priateľ vzácny. Osobne si ho dovoľujem odporúčať halvne vlastníkom "tretích zubov". Dobre si vykročil do Nového roka!
2x kimlo a haji
kimlo
@sracz (3.1.2023 16:43)
Vďaka Feri, pozdravujem za veľkú mláku a prajem veľa zdravia a spokojnosti, nech Ti to varí a ešte lepšie chutí! 👍
sonja
Mňááám a to sa tvárim ,že už nabehnem na nejakú očistnú kúru 😫😋po Vianociach
2x haji a kimlo
haji
Pěkný, rychlý receptík, chutný aj fotogenický. Dobre si navaril/upiekol!
1x kimlo
kukulienka71
Dnes padla voľba na tvoj lákavý recept. Neľutujem, je to fakt výbornè jedlo. Už sa nám žiadalo niečo “exotickejšie”. Ďakujem a dobrú chuť k obedu želám.


kimlo
@kukulienka71 (15.1.2023 12:04)

Ďakujem aj ja, za vyskúšanie aj za foto. Je to naozaj chutné jedli, dobre si zvolila, dobru chuť! 👍😋
evusik
tak tento recept mi unikol ale nevadí už je v KK a určite vyskúšam, Tvoje recepty ma nikdy nesklamali :-)
1x kimlo
havla
To musí byť bašta. Ako to, že som tento super recept prehliadla. Najbližšie to napravím a upečiem. Nepochybujem, že si pochutíme. Zatiaľ to vždy tak bolo. Ďakujem, že pridávaš stále ďalšie recepty. Či je to mäso alebo koláčiky, všetky boli dobré.
havla
Tak karé podľa tvojho receptu upečené a naozaj je výborné. Teším sa z ďalšieho nového receptu, ktorý obohatí náš jedálny lístok. Teba @kimlo musia doma milovať minimálne za tie mňamky, ktoré im varíš a pečieš. Ale si super, že sa s nami o ne podelíš. Ďakujeme.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia