Marinované rezne pečené so zemiakmi fotorecept
Foto: kimlo
Marinované rezne s prílohou z jedného pekáča, jednoduché, chutné a lacné jedlo, ktoré si iste obľúbite.
Zdroj: internet
porcie
Suroviny
4 plátky |
|
1 ks |
|
100-150 ml (10°) |
|
podľa potreby (menšie) |
|
|
|
|
|
Marináda: | |
3 PL |
|
1 zarovnaná PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
3 strúčiky |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Najprv pripravíme marinádu: zmiešame olej, ocot, sójovú omáčku, papriku, kečup, soľ, mleté korenie, mletú rascu a rozotretý cesnak.
-
2
Rezne naklepeme a dôkladne obalíme v marináde. Prikryté dáme do chladničky aspoň na 3 hodiny, najlepšie cez noc do druhého dňa.
-
3
Cibuľu nakrájame na hrubo a položíme na dno pekáča. Na ňu položíme mäso a podlejeme trochou piva. Vložíme do vyhriatej rúry na 220 °C a odkryté pečieme asi 20 minút.
-
4
Medzitým očistíme zemiaky, malé necháme vcelku, väčšie prekrojíme. Osolíme, pokvapkáme olejom a premiešame.
-
5
Pekáč s predpečeným mäsom vyberieme a zemiaky medzi mäso poukladáme. Ak je treba, ešte podlejeme, pekáč zakryjeme a vložíme do rúry, v ktorej sme znížili teplotu na 190 °C. Pečieme asi 30 minút.
-
6
Po polhodine pekáč vyberieme a rezne obrátime, prípadne prelejeme výpekom. Prikryté vrátime do rúry a pečieme ďalších 30 minút. Potom odkryjeme a zapečieme do zlatista, podľa farby zemiakov.
-
7
Podávame s prílohou z pekáča, zemiaky sú krásne upečené a mäso mäkké s chutnou omáčkou.
Ďakujem pekne, fotím všetko mobilom. Veľa zdravia do 2023. 🙂
Ďakujem a máš pravdu, je to veľmi chutné jedlo. 🙂
Ďakujem, tiež mám rád jedlá z jedného hrnca 😋
Ďakujem za pochvalu, ona ta marináda to výborne ochutí a naviac sa zo zvyšku získa aj chutná omáčka. S tými prečenými zemiakmi fakt nemá chybu. 😋
Máš pravdu kámo, veľmi dobrý jedlo, ak vyskúšaš, doma Ťa budú na rukách nosiť 😉
Vďaka Feri, pozdravujem za veľkú mláku a prajem veľa zdravia a spokojnosti, nech Ti to varí a ešte lepšie chutí! 👍
Ďakujem aj ja, za vyskúšanie aj za foto. Je to naozaj chutné jedli, dobre si zvolila, dobru chuť! 👍😋