Pikantné údené krídelká
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 13. júna 2023
mesačník Varecha, 13. júna 2023

Foto: Shutterstock
6
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1,5 kg |
|
| 500 ml (na vyprážanie) |
|
| Omáčka: | |
| 2 PL |
|
| 2 ks |
|
| 4 strúčiky |
|
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
| 1 ČL |
|
| 2 PL (tmavá) |
|
| 1/2 ČL |
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
V hlbokej panvici rozohrejeme 2 PL oleja a restujeme najemno nakrájané 2 jarné cibuľky, 4 strúčiky cesnaku, pridáme 1 PL trstinového cukru, 1 PL paradajkového pretlaku, 1 ČL vínneho octu, 2 PL tmavej sójovej omáčky a 1/2 ČL mletého čili.
- 2
1,5 kg údených kuracích krídel vypražíme v 500 ml slnečnicového oleja dozlatista, vyberieme a necháme odkvapkať.
- 3
Vypražené krídelká preložíme do panvice s omáčkou, dobre prehrejeme a premiešame. Servírujeme posypané nasekanou jarnou cibuľkou, sezamovými semienkami a nakrájanou čili papričkou.
Tiež kuracie krídelká:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu