Kuracie krídelká
Kuracie krídelká

Pikantné údené krídelká

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 13. júna 2023
Pikantné údené krídelká
Foto: Shutterstock
6
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
500 ml (na vyprážanie)
Omáčka:
2 PL
2 ks
4 strúčiky
1 PL
1 PL
1 ČL
2 PL (tmavá)
1/2 ČL
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    V hlbokej panvici rozohrejeme 2 PL oleja a restujeme najemno nakrájané 2 jarné cibuľky, 4 strúčiky cesnaku, pridáme 1 PL trstinového cukru, 1 PL paradajkového pretlaku, 1 ČL vínneho octu, 2 PL tmavej sójovej omáčky a 1/2 ČL mletého čili.

  2. 2

    1,5 kg údených kuracích krídel vypražíme v 500 ml slnečnicového oleja dozlatista, vyberieme a necháme odkvapkať.

  3. 3

    Vypražené krídelká preložíme do panvice s omáčkou, dobre prehrejeme a premiešame. Servírujeme posypané nasekanou jarnou cibuľkou, sezamovými semienkami a nakrájanou čili papričkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia