Recepty, kde je mlieko
Čertovská omeleta
Na oleji urestujeme kolieska klobásy, pridáme nakrájané feferónky, kapie a premiešame. Túto zmes zalejeme
vajcami...
Karfiolové placky
Zo zmesi formujeme malé placky, ktoré vyprážame z oboch strán na rozpálenom tuku.
Palacinkové cesto na pečenie bez oleja
Tento recept som počula v rádiu a vyskúšala som ho. Plnku si už urobím ako ma...
Páničkove kurča z Florencie
Stále sa mi o ňom sníva. Skoro k smrti sa dokážem dooblizovať, keď môj Pániček...
Žďárske jahniatko
Odblanený jahňací chrbát cez noc namočíme do mlieka, aby stratil ovčiu arómu. Potom ho prešpikujeme...
Králik v plnke
Králika rozdelíme na porcie a osolíme. Žemle namočíme do mlieka. Slaninu a cibuľu pokrájame na...
Plnená sekaná po česky
Mleté mäso zmiešame s vajcom, soľou, korením a žemľou namočenou v mlieku a rozložíme ho...
Vianočná medovníková roláda
Je to typický vianočný koláč, ktorý je upečený z výhradne našich slovenských surovín, voňavý ako...
Kokosovo-punčové rezy
Je fantastický keď je vychladený. mám ho od bývalej kolegyne ktorá nám ho pripravila keď mala narodeniny....
Jablkový koláč grófky Oľgy
Tento koláč má mnoho variácií, ktoré som už vyskúšala a overila v praxi na celom ...
Jahňaco-cícerová fašírka s polentou a ratatouille
Prvý raz v živote som skúšal robiť fašírku. Z detstva nenávidené jedlo mi napadlo, keď...
Slávnostný bôčikový závin s praženicou
Toto jedlo je vhodné na slávnostné príležitosti.
Šľahačková torta
Recept na túto výbornú nepečenú tortu, ktorá si hneď každého získa, som dostala od svojej...
Cesnakové slimáky
Tieto cesnakové slimáky sú chutné s vianočnou kapustnicou, ale i ako samostatný slaný dezert.
Morčacie mäso so syrovou omáčkou
Potrebovala som vymyslieť niečo nové, nakoľko som mala pocit, že varím dookola stále to isté....
Hydinový guláš
Zemiaky očistíme a uvaríme v slanej vode. Scedíme, zalejeme mliekom a ušľaháme na hladkú kašu....
Lahodné bryndzové krídelká
Príprava tohto receptu je celkom jednoduchá a krídelká majú výbornú chuť. Sú vhodné ako pohostenie alebo...
Čokoládová baba
Toto je jeden zo stoviek receptov z kuchárskej knihy SLOVENSKÁ KUCHÁRKA od Eleny Krčméry-Smatkovej. Rok vydania...
Zalejvanda
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme variť do 250 ml osolenej vody. Po 5...
Šumavská hovädzia pečienka
Pripravené hovädzie mäso prešpikujeme slaninou, osolíme a okoreníme a spoločne s nadrobno pokrájanou cibuľou opražíme na...
Najúžasnejšia žemľová knedľa
Tento recept mám od svojej piateľky a odkedy som túto knedľu prvý krát urobila, inú už...
Štedrák - najúžasnejší vianočný koláč
Vianoce sú sviatky radosti, rodinnej pohody ale aj hojnosti. A práve v duchu hojnosti sa...
Zemiakový šalát s červenou repou a ovocím
Červenú repu nakrájame na tenké plátky a 4 hodiny ju necháme marinovať v mede zvarenom s balzamikovým...
Domáca klobása so žemľou
Mäso zomelieme, pridáme žemle namočené v mlieku a vytlačené, soľ, korenie, postrúhanú citrónovú...
Jaternicová omeleta
Žemle nakrájame na centimetrové kocky a na rozohriatom masle ich osmažíme dozlata. Vajcia rozšľaháme
v mlieku...
Francúzske biele jelítka
Mäso a slaninu dôkladne povaríme, až kým sa z mäsa začnú oddeľovať kosti a chrupavky a...
Vianočná torta
Žítky vyšlaháme dopenista s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme mleté orechy, strúhanku a v rume...
Čertovská omeleta
Na oleji urestujeme kolieska klobásy, pridáme nakrájané feferónky, kapie a premiešame. Túto zmes zalejeme vajcami...
Karfiolové placky
Zo zmesi formujeme malé placky, ktoré vyprážame z oboch strán na rozpálenom tuku.
Palacinkové cesto na pečenie bez oleja
Tento recept som počula v rádiu a vyskúšala som ho. Plnku si už urobím ako ma...
Páničkove kurča z Florencie
Stále sa mi o ňom sníva. Skoro k smrti sa dokážem dooblizovať, keď môj Pániček...
Žďárske jahniatko
Odblanený jahňací chrbát cez noc namočíme do mlieka, aby stratil ovčiu arómu. Potom ho prešpikujeme...
Králik v plnke
Králika rozdelíme na porcie a osolíme. Žemle namočíme do mlieka. Slaninu a cibuľu pokrájame na...
Plnená sekaná po česky
Mleté mäso zmiešame s vajcom, soľou, korením a žemľou namočenou v mlieku a rozložíme ho...
Vianočná medovníková roláda
Je to typický vianočný koláč, ktorý je upečený z výhradne našich slovenských surovín, voňavý ako...
Kokosovo-punčové rezy
Je fantastický keď je vychladený. mám ho od bývalej kolegyne ktorá nám ho pripravila keď mala narodeniny....
Jablkový koláč grófky Oľgy
Tento koláč má mnoho variácií, ktoré som už vyskúšala a overila v praxi na celom ...
Jahňaco-cícerová fašírka s polentou a ratatouille
Prvý raz v živote som skúšal robiť fašírku. Z detstva nenávidené jedlo mi napadlo, keď...
Slávnostný bôčikový závin s praženicou
Toto jedlo je vhodné na slávnostné príležitosti.
Šľahačková torta
Recept na túto výbornú nepečenú tortu, ktorá si hneď každého získa, som dostala od svojej...
Cesnakové slimáky
Tieto cesnakové slimáky sú chutné s vianočnou kapustnicou, ale i ako samostatný slaný dezert.
Morčacie mäso so syrovou omáčkou
Potrebovala som vymyslieť niečo nové, nakoľko som mala pocit, že varím dookola stále to isté....
Hydinový guláš
Zemiaky očistíme a uvaríme v slanej vode. Scedíme, zalejeme mliekom a ušľaháme na hladkú kašu....
Lahodné bryndzové krídelká
Príprava tohto receptu je celkom jednoduchá a krídelká majú výbornú chuť. Sú vhodné ako pohostenie alebo...
Čokoládová baba
Toto je jeden zo stoviek receptov z kuchárskej knihy SLOVENSKÁ KUCHÁRKA od Eleny Krčméry-Smatkovej. Rok vydania...
Zalejvanda
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme variť do 250 ml osolenej vody. Po 5...
Šumavská hovädzia pečienka
Pripravené hovädzie mäso prešpikujeme slaninou, osolíme a okoreníme a spoločne s nadrobno pokrájanou cibuľou opražíme na...
Najúžasnejšia žemľová knedľa
Tento recept mám od svojej piateľky a odkedy som túto knedľu prvý krát urobila, inú už...
Štedrák - najúžasnejší vianočný koláč
Vianoce sú sviatky radosti, rodinnej pohody ale aj hojnosti. A práve v duchu hojnosti sa...
Zemiakový šalát s červenou repou a ovocím
Červenú repu nakrájame na tenké plátky a 4 hodiny ju necháme marinovať v mede zvarenom s balzamikovým...
Domáca klobása so žemľou
Mäso zomelieme, pridáme žemle namočené v mlieku a vytlačené, soľ, korenie, postrúhanú citrónovú...
Jaternicová omeleta
Žemle nakrájame na centimetrové kocky a na rozohriatom masle ich osmažíme dozlata. Vajcia rozšľaháme v mlieku...
Francúzske biele jelítka
Mäso a slaninu dôkladne povaríme, až kým sa z mäsa začnú oddeľovať kosti a chrupavky a...
Vianočná torta
Žítky vyšlaháme dopenista s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme mleté orechy, strúhanku a v rume...